Index Vakbarát Hírportál

Sinead O’Connor megundorodott a fehér emberektől

2018.11.06. 16:29

Sinéad O'Connor nehéz éveken van túl, az elmúlt évek alatt viszonylag gyakran vallott mérhetetlen magányáról, mentális problémáiról és szuicid hajlamáról. "A mentális betegség olyan, mint a drogok: nem érdekli, ki vagy" – fogalmazott például tavaly.

Az 51 éves énekesnő aztán október végén a Twitteren jelentette be, hogy felvette az iszlám vallást, és ezzel együtt ismét új nevet választott magának: tavaly még Magda Davitt lett belőle, újabban azonban Shuhada' Davitt a neve.

Hogy mennyire buzgóan komolyan veszi az új vallását, jól jelzi, hogy állítása szerint már a nem-muzulmánok puszta látványától is rosszul van, nem is szeretné több idejét rájuk pazarolni a jövőben.

Szörnyen sajnálom. Amit mondani fogok, annyira rasszista, hogy soha nem gondoltam volna, hogy valaha is így érzek majd. De tényleg soha többé nem szeretnék több időt fehér emberekkel tölteni (amennyiben így hívják a nem-muszlimokat). Egyetlen pillanatra sem, semmilyen okból. Undorítóak.

– írta a keddi tweetjei egyikében.

O'Connor/Davitt a fentin kívül még jópár tweetet megosztott kedden, amelyekben felszólal például a nők mellett és Trump ellen is. Az egyikben például arról értekezik, hogy nem kell az elnökük miatt sajnálni "szegény amerikaiakat", hiszen ők választották meg, így nekik is kell leváltaniuk.

A dalai helyett egy ideje a zűrös megnyilvánulásairól híres énekesnő pályájáról 2015-ben, az egyre szaporodó botrányok apropóján, ebben a cikkünkben írtunk, kitérve a viharos magánéletére, illetve a keresztény egyház ellen tett kirohanásaira is. (via NME)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok