Index Vakbarát Hírportál

A táguló idő, a mindent elfedő, a kölcsönkapott idő

2018.11.07. 16:32

Gróf Balázs készített klipet Németh Róbert közelgő új szólólemezének felvezető dalához. A táguló idő videójához a kliprendező az egykori Heaven Street Seven-basszusgitáros gyermekeinek rajzait használta fel, és először a Stenken lehet megnézni. 

„2016 őszén jelent meg a bemutatkozó lemezem, aztán adtam néhány koncertet, ám különböző okok miatt idén tavaszig nem nagyon csináltam semmit – ami egy épp elinduló szólópálya esetén nem túl bölcs dolog, de hát ez van" - mesél a kezdetekről Németh Róbert. 

"A most megjelenő A táguló idő még 2016-ból maradt rám: már megjelent a lemezem, amikor a zenekari próbákon elkészült ezt a dal. Egyszerre jelen idejű és nosztalgikus, ráadásul tökre nem jókedvemben egy kicsit apokaliptikus is - és pont a megfelelő választás arra, hogy újraindítsam a dolgaimat. Ez az első felvett dalom, amit teljes és klasszikus zenekari felállásban rögzítettünk Szalay Péterrel (gitár), Lázár Domokossal (szinti), Horváth Kristóffal (basszusgitár) és Lázár Ágostonnal (dob), Kirschner Péter segítségével és Domokos produceri irányításával.” 

A számhoz Gróf Balázs készített videoklipet, akinek az egyik első ilyen munkája éppen a Heaven Street Seven Dél-Amerika című dalának videója volt. A táguló idő klipjét először a Stenken lehet megnézni, íme:

„A első szólódalomat, a Meteort is a gyerekeim inspirálták, most az első videóm is hozzájuk kötődik: Balázs – barátnője ötlete alapján – a gyerekeim rajzainak animálásával alkotta meg a klip képi világát”. Gróf Balázs dolgozott a közelmúltban a death metal-alapvetés Obituarynek, illetve a szintén amerikai stoner Red Fang zenekarnak is.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?



Rovatok