Index Vakbarát Hírportál

Leáldozott a fejpántos pingponglegenda csillaga

ezbasicarpi.png
2018.11.08. 17:25

Szarvas Árpád közel egy éve, 2017 novemberében, hozta ki legutóbbi albumát az EZ Basic nevű projektjével, a címével a görög mitológiából ismert Sziszüphoszra és az örökös újrakezdésre utaló Sissyfuzz című anyagot. A lemez egyik dalához videó is készült, a Bronco klipjét a Stenken lehet először megnézni.

Sissyfuzz megjelenésekor Szarvas Árpád az Indexnek elmondta, hogy az albumborítót egy Las Vegas-i barátnője, Corlene Byrd (Corlene Machine) készítette, aki többek között a Killers korai promóképeit és koncertszórólapjait is jegyzi, valamint hogy a lemez dalait főleg a Trippin' Like We Do bulisorozaton felcsendülő neopszichedelikus pop/rock zenék inspirálták – a zenész a dj-kollektíva tagja is egyben.

A szintén egyedül felvett Bronco azonban egy alig kétperces instrumentális dal, amire az 50-es és 60-as évek szörfdalai voltak a leginkább hatással. A hozzá készült videóban Szarvas Árpi mellet a budapesti indie-színtér egyik kultikus figurája, Upponyi Muki kapta a főszerepet, aki egy kiöregedett pingpongbajnokot alakít a vérmezői Szitakötő játszótéren. A klipet Molnár Alexandra Rusek rendezte, az operatőr Szombath Máté volt.

A Bronco videójáról a dalt szerző Szarvas Árpi ezt mesélte az Indexnek:

A klip főszereplője egy régi ismerős, Upponyi Muki, egy visszavonult, kissé önelégült pingpong-legenda, aki egy napon elmegy a közeli játszótérre nosztalgiázni: egy pingpongozni alig tudó haverját hívja el, akit kellőképpen megalázhat, de még ez sem megy neki igazán, a technikája már messze nem a régi, csak egy-két ütésnél tudja átélni újra a régi pingpongos idők dicsőségét. Az alapötlet egyébként akkor jutott eszembe, amikor Upponyit (aki a való életben egyébként tök jól pingpongozik) megláttam fejpánttal a fején az egyik vasárnapi teremfocin. Együtt járunk focizni ugyanis.

A klipet itt lehet megnézni:

Az EZ Basic negyedik albuma, a Sissyfuzz szintén a Stenken debütált, itt írtunk róla, a cikkben meg is lehet hallgatni az összes dalt.

(Borítókép: Galgóczi Németh Kristóf)

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rovatok