Index Vakbarát Hírportál

Két férfi egymásnak feszül a pusztában

2018.11.20. 16:28

Csütörtökön ünnepli első születésnapját Vörös Ákos és Zsuffa Aba duója, az Analog Balaton. Az évfordulóra hangolódva a zenekar új számmal jelentkezik, a 0112 című dalhoz pedig klip is készült, amit a Stenken lehet először megnézni.

"Furcsa belegondolni, de öt éve dolgozunk ezen a számon. Ez volt talán a legelső, amit elkezdtünk közösen, amikor az Analog Balaton még csak egy számítógép volt két szétesett csávó előtt. Mindig úgy éreztük, meg tudjuk ezt csinálni jobban is, és elérkezett az a pont, amikor útjára engedjük a dalt. Ezt azért érdemes úgy elképzelni, hogy a korábbi verziók felismerhetetlenségig megváltoztak és a sávok meg a szöveg 90 százaléka az elmúlt egy hónapban került rá, de a magja ugyanaz" – mondta a számról a duó.

"Az ilyen hosszú ideje munkálat alatt lévő számokat elég nehéz már kívülről nézni. Ebben segített nagyon sokat két barátunk: Tóth Andris (az Elefánt zenekar gitárosa) és Dexter. Kevés ember van, akiben ennyire meg lehet bízni zeneileg. A rengeteg felhalmozódott ötletből ki tudták válogatni, mik azok, amik működnek, és mi az, amit dobjunk. És játszanak is a felvételen, ami különösen jó érzés" – mondják.

A dalhoz forgott videót Hódi Levente rendezte és vágta, az operatőr és a colorist Tóth Fabó volt. Ők készítették a zenekar Medvelábnyom című dalának klipjét is. "Szuper rövid idő alatt találták ki és valósítottak meg a klipet. Lényegében ők is tagjai az Analog Balatonnak, nagyon passzol az elképzelésük a miénkhez, úgyhogy  nagyon egyszerű a workflow. Ők mondják, mi lesz a klip, mi meg leokézzuk. Könnyű ilyen magas szintű bizalomban dolgozni" – mondták a dal szerzői a klip készítőiről.

Az Analog Balaton az Akácfa utcai Instantban ünnepli majd az első születésnapját, ahol rajtuk kívül fellép a Collect All And Save is.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok