Index Vakbarát Hírportál

Jó időre rács mögé kerülhet az egyik legismertebb Youtube-rapper

2019.02.01. 21:53

Kilenc esetben is bűnösnek vallotta magát Daniel Hernandez, művésznevén Tekashi 6ix9ine, aki már egy ideje őrizetben tartanak többek között szervezett bűnözéssel kapcsolatos vádak miatt. Az NBC most azt írja, hogy az újhullámos hiphopban gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált rapper több esetben is elismerte a bűnösségét.

A rapper azt is vállalta, hogy együttműködik a hatóságokkal azoknak az erőszakos személyeknek az előállításában, akik szintén ahhoz a bűnbandához tartoznak, amelyhez ő is. Hernandez a közismert Bloods bűnbanda egyik alszárnyának, a Nine Trey Gangstersnek a tagja, és bevallotta, hogy többek között olyan bűncselekményekben segédkezett, mint

  • fegyveres rablás,
  • kábítószerkereskedelem,
  • és egy alkalommal fegyverrel lőtt egy rivális banda tagjára, hogy ráijesszen.

Mindezt azért tette állítása szerint, hogy megerősítse pozícióját a bűnszervezetben.

A 22 éves rappert és több társát szervezett bűnözés és illegális fegyverbirtoklás gyanújával vették őrizetbe még tavaly novemberben. A banda állítólag több alkalommal is ámokfutást rendezett New Yorkban, több kirívóan erőszakos bűncselekményt is elkövetve.

Hernandez ügyvédje korábban azzal védekezett, hogy a férfi ártatlan, és a gengszterkedés csak az imidzse része, amellyel a zenéjét reklámozza. Ennek ellenére most bűnösnek vallotta magát, amiért akár minimum 47 év börtönt, vagy akár életfogytiglant is kaphat. A kérdés csak az, hogy mit jelenthet a jövőben, hogy együttműködik a hatóságokkal, illetve az is nagy kérdés, hogy

ha segít kézre keríteni a korábbi bűntársait, akkor a feltűnő külsejével és arctetoválásaival hogyan tudja majd az FBI tanuvédelem alá helyezni.

6ix9ine az egész zeneipart maga alá gyűrő, az interneten és közösségi oldalakon vírusként terjedő trap színtér egyik meghatározó alakja, aki szivárványszínű ruhájával, arctetkóival és állati slágeres dalaival gyakorlatilag 1-2 év alatt óriási sztárrá nőtte ki magát az Instagramon és Youtube-on keresztül. Utóbbin szinte alig találni olyan videóklipet tőle, amin ne lenne minmum több száz millió megtekintés.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok