Index Vakbarát Hírportál

Bontják a legendás egri Más klubot

2019.02.08. 09:20

Elkezdődött az egykori legendás Más klub, majd későbbi nevén Egal Cult Club bontása Egerben. A pincerendszerhez tartozó felszíni épületek bontásáról az egykori szórakozóhely Facebook-oldalán tettek közzé videót.

Az 1995-ben alakított Más háromszor is megkapta "A legjobb vidéki klub" címet a Magyar Narancs közönségszavazásán, a Z magazin olvasói 1997-ben "Magyarország legjobb zenés szórakozóhelyévé", a Wanted szavazói pedig 1998-ban "Az év klubjává" választották. Szűk színpadán olyan előadók léptek fel az évek során, mint a Tankcsapda, a Quimby, a Kispál és a Borz, a Pál utcai fiúk, a Hiperkarma vagy az Európa Kiadó.

A későbbiekben Egal néven létező szórakozóhely végül finanszírozási problémák miatt zárt be, az utolsó évekről a klub honlapján úgy írtak: "2006-ban PHARE támogatásból a klub teljes felújításra került, kiépült egy ifjúsági közpark, valamint egy sportpark. Ekkor jött volna a kánaán, de a megújult klub a megszépült környezetben mások érdeklődését is felkeltette: az önkormányzat minden jogalap nélkül kísérletet tett a megsemmisítésünkre, sikertelenül. Ezután anyagi ellehetetlenítésünk kezdődött, s tartott egészen 2011 végéig, a klub megszűnéséig."

Ám a klub környéke részben EU-s forrásból újul majd meg hamarosan. Az Egri Ügyek úgy tudja, a projekt teljes költségvetése – a klub fölött álló Rác templom megújításával együtt – bruttó 590 millió forint. A helyi hírportál a helyi önkormányzattól megtudta: a klub pincerendszerében "csapatépítő aktivitások" számára alkalmas környezetet fognak kialakítani, a szomszédos Egrix extrémsportpályáját átalakítják (szabványos rámpákkal, félcsővel és más, mobil eszközökkel szerelik fel, fedett része is lesz), a szabadidőparkban vendéglátóegység és bringabolt is nyílik.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok