Index Vakbarát Hírportál

Úgy meglökték a budapesti koncerten, hogy koponyazúzódás lett a vége

2019.04.23. 11:21

Egy koncertlátogatót olyan erősen meglöktek egy hétfői koncerten a Dürer Kertben, hogy koponyazúzódással kórházban kellett töltenie az estét. Az esetről maga az érintett posztolt a koncert Facebook-oldalára, ahol aztán a koncertszervezők is változásokat ígértek.

Az amerikai Defeater, az angol Dead Swans és a holland Swain lépett fel hétfő este a Dürer Kertben. Az eset a Dead Swans fellépésének első perceiben történt, az áldozat leírása szerint valaki olyan erővel rohant neki a koncert kezdetekor, hogy átesett a vészkijárat csukott ajtaján, ott pedig a folyosó közepén landolt. A posztja szerint az estét kórházban töltötte koponyazúzódással, az „orvos szerint hetekbe telhet”, mire biztossá válik, hogy nem lett maradandó károsodása. Az esetről írt posztot itt lehet elolvasni. Az egyik kollégánk is ott volt a koncerten, ő annyit látott, hogy valaki teljes erőből átrohant a Dürer középső termének egyik végéből a másikba, oda, ahol több ember is állt.

Egy részlet a hétfői koncertből, amiben 2:22-tól látszódik, hogy valaki átfut a közönségen.

A koncertet szervező Phoenix Music Hungary nem sokkal az áldozat posztja után egy hivatalos közleményt adott ki, szintén az esemény Facebookján. Ebben azt kéri a szervező, hogy jelentkezzen az agresszor magától, kérjen bocsánatot az áldozatától. Ígérik, hogy ők is vissza fognak nézni minden biztonsági kamerás felvételt, ha ez szükséges lesz.

Félreértés ne essék, tisztában vagyunk azzal, hogy a szélsőséges zene és szubkultúra néha szélsőséges reakciókat vált ki emberekből, azonban ez addig működik, amíg másban nem okozol kárt. Balesetek történnek persze mindig, de az, hogy valaki aljas módon, mindenféle felelősségvállalás nélkül eltűnik utána, mintha mi sem történt volna, az nagyon nincs rendben. (...) Aki a közösségünk egy tagjának árt, az mindannyiunknak árt, és remélem sokunk nevében beszélhetek, hogy mi mind Ildi mögött állunk.

A Phoenix Music Hungary posztját itt lehet elolvasni. Ebben azt ígérik, hogy az ő rendezvényeiken több sérülés nem lesz, „ha nem tetszik majd az új rendszer, akkor nem fogsz hiányozni”.



Rovatok