Index Vakbarát Hírportál

A$AP Rocky egyik rajongója a svéd nagykövetség felrobbantásával fenyegetőzött

2019.07.29. 12:45

Egyre vadabb reakciókat szül, hogy hetekkel ezelőtt letartóztatták Svédországban A$AP Rocky rappert. A Variety írja, hogy letartóztattak egy nőt Washingtonban, mert azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az ottani svéd nagykövetséget.

A Rebecca Kanter nevű nő lerakott egy csomagot a nagykövetség elé, valamilyen folyadékot öntött rá egy kólás üvegből, majd ordibálni kezdett, hogy felrobbantja az egész kócerájt. Egy nappal később ugyanez a nő visszatért a helyszínre, kiabálni kezdett az ott dolgozókkal, majd A$AP Rocky letartóztatásáról kezdett el beszélni. Végül letartóztatták, amiért nem volt hajlandó elhagyni az épületet.

A nő a rapper rajongója, és azért támadt a nagykövetségre, mert A$AP Rocky július 3. óta előzetes letartóztatásban van, és nemrég súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást ellene. Az ügy meglehetősen bonyolult, mert a vád szerint a rapper súlyosan bántalmazott egy férfit Svédországban, azonban állításuk szerint az egész csak önvédelem volt, és erről kitettek egy videót is.

Rocky rajongói ártatlannak tartják a rappert, és az ügy eljutott már egészen a legfelsőbb körökig is, miután Kanye West és Kim Kardashian Donald Trump vején keresztül arra kérték az amerikai elnököt, hogy intézkedjen barátjuk ügyében. Trump pedig meg is próbált intézkedni, de a svéd miniszterelnök jelezte neki, hogy a helyi igazságszolgáltatás nem úgy működik, hogy politikusok befolyásolják a nyomozást.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok