Index Vakbarát Hírportál

Nagy zenekarok utasították vissza Greta Thunberget

2019.08.12. 12:56

"El kell ismernünk, hogy az idősebb generációk elbuktak. A politikai mozgalmak jelenlegi formájukban elbuktak. De az ember még nem bukott el. (...) Eljött a lázadás ideje" – mondja a 16 éves Greta Thunberg az idei Szigeten is koncertező The 1975 számában.

Matty Healy énekes és Jamie Oborne menedzser a BBC-nek mesélt a közös munkáról. Azt állítják, ugyan Greta Thunberg egyike azon fontos embereknek, akiknek minél több emberhez kell eljutnia, és akinek minél nagyobb nyilvánosságot kell kapnia, a zenészek nem kapkodtak utána. 

Más művészek nem vállalták a közös munkát, olyan sem, akik sokkal nagyobbak nálunk

- nyilatkozta Oborne, a zenekar kiadójának, a  Dirty Hitnek az egyik alapítója.

Ez a szám lesz egyébként a nyitódala a zenekar Notes on a Conditional Form című lemezének, ami 2020 februárjában jelenik majd meg, és az eladásból befolyt összeg az Extinction Rebellion mozgalmat illeti meg.

Nem akartuk kiadni addig, míg meg nem jelenik a nagylemez. De miután találkoztunk vele Stockholmban és felvettük a számot, rájöttünk, hogy ezzel nem lehet várni hat hónapot 

- tette hozzá Oborne.

Jamie Oborne először az Instagramon keresztül akarta felvenni a kapcsolatot a fiatal aktivistával, de nem járt sikerrel, végül az édesapján, Svante Thunbergen keresztül sikerült beszélnie fele. Oborne elismerte, a 1975 egyelőre nem karbonsemleges zenekar, de törekednek rá, például nemet mondtak az egyszer használatos műanyagokra, és dolgoznak azon, hogyan tudnák tovább csökkenteni az ökológiai lábnyomukat, különös tekintettel a lemezgyártásra.



Rovatok