Index Vakbarát Hírportál

Bűnösnek találták, de nem kerül börtönbe A$AP Rocky

2019.08.14. 15:26

Egy svéd bíróság bűnösnek találta A$AP Rockyt, aki több hetet töltött rácsok mögött Svédországban, miután egy utcai verekedés miatt Stockholmban letartóztatták.

A CNN híre szerint az amerikai rapper (eredeti nevén: Rakim Mayers) szerdán felfüggesztett büntetést kapott, illetve pénzbüntetés is sújtja, neki kell megtérítenie a felperes költségeit.

Bár A$AP Rocky és társai korábban azzal védekeztek, hogy önvédelemből verték meg a 19 éves Mustafa Jafarit és barátját, azt állítva, hogy megpróbálták erőszak nélkül elsimítani a nézeteltérést, a bíróság azonban határozottan elutasította a védekezésüket.

A bíróság két szemtanú beszámolója alapján arra jutott, hogy A$AP Rocky és két társa (David Rispers és Bladimir Corniel) az állításukkal ellentétben nem vált semmilyen bűncselekmény áldozatává, nem is keveredtek olyan helyzetbe, amiben joguk lett volna erőszakot alkalmazniuk.

Daniel Suneson svéd államügyész emlékeztetett: a súlyos testi sértéssel vádolt rapper és barátai a földön fekvő Jafarit nemcsak rugdosták, hanem egy üveggel is ütötték Stockholm belvárosában. Az előadót július 3-án tartóztatták le, három hetet töltött az egyik svéd börtönben, majd augusztus elején a mostani ítélethirdetésig kiengedték.

A$AP Rocky érdekében már maga az amerikai elnök, Donald Trump is bevetette magát Kanye West közbenjárására, egyik rajongója Washingtonban pedig azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az ottani svéd nagykövetséget. Az ügyről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok