Index Vakbarát Hírportál

Ezért nem szabad állandóan a telefont nyomkodni

2019.10.09. 15:24

Az eredetileg szólóprojektként indul The Anahit zenekar elkészítette a legújabb klipjét a Lonely c. számukhoz, ami erősen reflektál a modernkori telefonfüggőségre és a készülékkel való túl szoros kapcsolatunkra.

A mostani Lonely című számukat Anatu brit producerrel készítették el, a klipet pedig Tóth Olivér Márk rendezte, aki az alábbiakat mesélte a videóról:

A dalszöveg alapján mindenképpen a mobiltechnológiára reflektáló klipet akartam csinálni, elkerülve a már sokszor látott kliséket. A telefonok kiütése a főszereplő kezéből nem arra szolgál, hogy ítéletet mondjunk a mobiljukat túl sokat nyomkodó emberekről. Inkább az az eset járt fejemben, mikor valaki részegen akar írni az exének, de a környezete inkább lebeszélné erről.

És ahogy a klipben is látszik, a főhős kezéből gyakorlatilag folyamatosan kiverik az utcán a telefont, mégis újra előveszi, hogy nyomkodhassa. A főhős egyébként Litauszky Lilla, az operatőr pedig Szombath Máté volt.

A klipben közel 100 mobiltelefont használtak a legújabbaktól az őskövületekig, és ezeknek a nagy része össze is tört.

Nagyon tetszett az, hogy a magányt és az elszigetelődést tulajdonképpen a social media bevonásával szerette volna megjeleníteni. Tulajdonképpen az egész videó sztorija a dalszöveg egy sorából indult ez pedig: " cause when I drink I text my demons" 

- mondja Tóth munkájáról Csányi Rita énekesnő arra utalva, hogy az emberek hajlamosak részegen vad sms-ezgetésekbe kezdeni, amelyeknek általában nincs túl jó vége.

A zenekar egyébként idén áprilisban jelentette meg a második albumát Addicted címmel, amit többek között itt lehet meghallgatni. Élőben pedig Budapesten legközelebb október 18-án játszanak az Instantban, de a Colorstar előzenekaraként el lehet őket csípni a közeljövőben Miskolcon, Debrecenben és Székesfehérváron is.



Rovatok