Index Vakbarát Hírportál

10 millió dolláros lemezszerződést kötött a börtönből Tekashi 6ix9ine

2019.10.11. 10:40

A TMZ úgy tudja, hogy 10 millió dollárt érő szerződést írt alá korábbi kiadójával Tekashi 6ix9ine rapper, aki többek között szervezett bűnözés miatt állt nemrég bíróság elé. A szerződés alapján a kiadója azt gondolja, hogy a rapper hamarosan szabadulhat a börtönből.

A deal alapján a 10k Projects két darab nagylemezt szeretne a rappertől azután, hogy szabadult a börtönből. A pénzt is csak ezután kapja meg, illetve az egyik lemezt angolul, a másikat spanyolul kell majd felvennie. A hiphopban évtizedek óta létező jelenség, hogy egy-egy előadó még népszerűbbé válik, ha börtönbe kerül, megnő az érdeklődés a zenéi iránt, és 6ix9ine is pontosan ebben bízik. Az már más kérdés, hogy mikor és hogyan szabadul majd.

Jelenleg szervezett bűnözés miatt folyik eljárás ellene, a bíróságon pedig - a saját büntetése enyhítése érdekében - gond nélkül vallott több olyan bandatagra, akik szerepeltek a most közel 360 millió lejátszásnál járó klipjében két évvel ezelőtt.

A rapper a Bloods nevű amerikai bűnbanda egyik szárnyával lett jóban, de a bíróságon elárulta, hogy sosem volt bandatag, csak fizetett azért, hogy a bűnözők védjék őt, szerepeljenek vele és úgy tűnhessen, hogy ő is gengszter. Ezek után dobta fel a volt társait, ami miatt nagy arra az esély, hogy ha börtönbe kerül, azonnal megölik. Felmerült, hogy tanúvédelmi programba is helyezhetik, de azt erősen megnehezíti, hogy a rapper feje úgy össze van firkálva, mint egy köztéri mosdó ajtaja, és nem kevés pénzbe és időbe telne mindet eltüntetni a fejéről. Persze a lemezszerződés alapján úgy tűnik, hogy 6ix9ine a sima visszatérésben hisz.



Rovatok