Index Vakbarát Hírportál

Most vesztegetéssel vádolják R. Kellyt

2019.12.06. 09:25

Tovább bővült a többrendbeli súlyos szexuális zaklatással is vádolt énekes bűnlajstroma. A legújabb vádak szerint az énekes 1994-ben lefizetett egy illinois-i hivatalnokot, hogy hamis személyit állítson ki kiskorú barátnőjének, mert csak így tudtak összeházasodni.

Ugyan a hivatalos dokumentumokon nem szerepel a barátnő neve, de nyilvánvalóan a 2001-ben elhunyt énekesnőről, Aaliyah-ról van szó. Mivel Aaliyah 1979-ben született, hiába állt az anyakönyvi kivonaton, hogy 18 éves, ez nyilvánvalóan nem volt igaz. A házasságot pár hónappal később, 1995. februárjában érvénytelenítették az énekesnő életkorára hivatkozva.  

R. Kelly ügyvédje, Steven Greenberg korábban azt nyilatkozta, ügyfele nem tudta, hogy Aaliyah csak 15 éves volt, amikor összeházasodtak. Védőügyvédje, Douglas Anton pedig abszurdnak nevezte az újabb vádakat.

Demetrius Smith, az énekes egykori turnémenedzsere a Surviving R. Kelly dokumentumfilmben azt állította, hogy ő segített Aaliyah-nak beszerezni a hamis papírokat. Hozzátette, az esküvő nem volt valami ünnepélyes, és az énekesnőn látszott, hogy fél, Smith pedig nem büszke arra, hogy segített összeházasodni az akkor 27 éves R. Kellynek és barátnőjének. 

(BBC/New York Times)



Rovatok