Index Vakbarát Hírportál

Elmarad a jubileuminak szánt Glastonbury fesztivál

2020.03.18. 13:57 Módosítva: 2020.03.18. 13:57

2020. június 24. és 28 között rendezték volna meg az 50. Glastonbury fesztivált, amelynek szervezői a jubileumra való tekintettel elég ütős lineupot hoztak össze: Taylor Swift, Paul McCartney, Kendrick Lamar, a Pet Shop Boys, Dua Lipa, Noel Gallagher, Fatboy Slim, Diana Ross és Lana Del Rey is a fellépők között volt. Aztán jött egy vírus, ami úgy söpörte el először a tavaszi turnékat és sporteseményeket, majd a nagy nyári sportrendezvényeket, mint a szél, de valahogy a júniustól beinduló európai fesztiválszezon még ellenállt neki. Egészen mostanáig.

A Glastonbury szervezői a Twitteren tették közzé, hogy a brit kormány legfrissebb intézkedéseinek fényében – ezekről itt olvashat – nem tehetnek mást, mint hogy elhalasszák a Somersetben található Worthy-farm leghíresebb éves eseményét, aminek első kiadását 1970-ben 1500 jókedvű hippi előtt rendezték. Az idei fesztivál afféle visszatekintés is lett volna az elmúlt ötven évre, de a szervezők nem akartak az akár 200 ezres nézőközönség egészségével hazardírozni.

Akik megváltották a jegyüket, illetve kifizették az 50 fontos foglalót érte (bonyolult, mindegy), vagy visszakapják a pénzüket, vagy jövőre mindenképpen jegyhez jutnak. A halasztás nem olcsó mulatság, a Guardian szerint akár 100 millió fontra (37,8 milliárd forint) is felmehet. A Glastonbury kaszája jelzésértékű, sajnos a közeljövőben több hasonló várható. A hazai fesztiválszervezők egyelőre kivárnak.

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!



Rovatok