Index Vakbarát Hírportál

Idén is lesz Fekete Zaj

2020.05.29. 13:24

A koronavírus-járvány miatt kétséges volt, hogy megtartják-e nyáron a fesztiválokat, vagy sem; áprilisban kiderült, valószínűleg nem lőttek az egész szezonnak, mert „csak” augusztus 15-ig nem lehet rendezvényeket tartani. Persze Volt Fesztivál, Balaton Sound és Sziget így sem lesz idén, de a nyár végén azért lesznek kisebb fesztiválok, most jelentették be például a Fekete Zaj szervezői, hogy az idei bulit változatlan időpontban, augusztus 19. és 22. között meg fogják tartani.

Annyi változás történt az eredeti tervekhez képest, hogy idén csak hazai előadók lesznek.

Az európai fesztiválszezon túlnyomó része darabjaira esett, a legtöbb nemzetközi előadó nem turnézik, így a már lekötött nemzetközi előadóinkkal egyetértésben abban maradtunk, hogy őket 2021-ben próbáljuk meg elhozni, így már folyamatban van a jövő évi lineup egyeztetése. Egy-egy ilyen előadó lekötése néha évekbe, máskor hónapokba telik, így az nem volt opció, hogy megpróbáljuk idén elhozni őket, mivel a kialakult utazási és szervezési körülmények bizonytalansága miatt hatalmas nyomás került volna a stábunkra és az előadókra is

– írják a Facebookon.

Hogy pontosan mi lesz a program, arról később adnak tájékoztatást, aki pedig mégis úgy dönt, hogy kihagyja a 2020-as Fekete Zajt, és visszaváltaná a belépőjét, ezt is megteheti.



Rovatok