Index Vakbarát Hírportál

Ónodi Eszter kiszabadult a szorongásból

2022.07.05. 08:14

Ónodi Eszter, a Katona József Színház színésznője nem olyan régen új arcát mutatta meg a közönségnek. Énekesnőként tűnt fel egy frissen alakult zenekar, az Ónodi Eszter & The Open Pub frontembereként. A formáció első nagylemeze tavaly ősszel jelent meg Amikor összegyűrtük az eget címmel, Kirschner Péter dalszerző-producer zenei vezetésével, valamint Karafiáth Orsolya mellett Szabó Balázs, Egressy Zoltán és Vető János szövegeivel.

Most a lemez egyik dalához vadonatúj videóklip készült, melynek főszerepében szintén a színésznőt láthatjuk.

A Nem szólok című dalt a zenekar kedvelői már ismerhetik a koncertekről és a tavaly ősszel megjelent lemezről, ám most a dalszerző Kirschner Péter rendezésében kisfilm is készült hozzá. Kollár-Klemencz László, a Kistehén zenekar énekese Szentendrétől nem messze Dömörkapu Rengeteg néven üzemeltet egy büfével egybekötött közösségi teret, ez a helyszín adja a film hátterét, valamint a környékbeli erdők.

A videó főszerepében a szorongásából kiszabaduló figurát játszó színész-énekesnő és a vadregényes helyszínen játszó zenekar egymásra találásának történetét láthatjuk, miközben az 1980-as évek alterpopját a 2022-es hangzásokkal ötvöző zenét hallgatjuk.

A zenekart akár szupergroupnak is nevezhetjük, hiszen a nagybőgőn a (többek között a) Mörkből jól ismert Szeifert „Jason” Bálint játszik, Bakos Zita billentyűs Bródy János zenekarában és a Müller Péter Sziámi AndFriendsben is zenél, Tóth Mártonhoz hasonlóan, aki a zenekar „legütősebb” tagja.



Rovatok