Index Vakbarát Hírportál

Lesznek bűvészek Kapolcson

2008.07.17. 10:12
Az Index fesztiválblogja

A korábbi évekhez hasonlóan nyolc nap múlva idén is lesz fesztivál a szép Balaton-felvidéki falvakban: Kapolcson, Taliándörögdön, Monostorapátiban, Öcsön, Pulán és Nagyvázsonyban is.

A 300 Ft-os sétálójegy a kiállításokon és a vásárban való bámészkodáshoz elegendő. Várhatóan 1800 Ft lesz egy napijegy. Háromtól hat éves korig nem kell fizetni a gyerekek belépéséért, viszont 500 Ft-os sátrohelyet csengetni kell utánuk is. Egyébként 6-800 Ft egy sátras szállás egy főre, egy éjszakára. Emellett lehet lakókocsit is bérelni, és persze házaknál is adnak ki szállást. Sok helyen már üdülési csekket is elfogadnak.

Márta István az Indexnek írt levelében Kapolcsi Bűvészeti Napoknak nevezte a rendezvényt, a támogatások hiányára utalva. Ekkor úgy tűnt, gázsi nélkül fellépők várják majd a lelkes völgy-járókat. Aztán mégis kapott állami támogatást a fesztivál. Ennek örülünk, mert a költéghatékonyság és öntevékenység jegyében készíett kisfilm meglehetősen nyomasztóra sikeredett.

Az anyagi segítség ellenére még mindig nem állt össze a pontos proramtervezet, csak ennek egy előzetes verziója fogadja a honlapra látogatókat. Nyolc nap van hátra a Völgy megnyitásáig, hivatalos honlap itt.