Index Vakbarát Hírportál

Gandzsabonanza Százhalombattán

2008.07.21. 10:42
Az Index fesztiválblogja

Több éves hagyomány folytatódik szerdától a százhalombattai Városi Szabadidőközpontban és a strandon, reggea-tábort szervez a Ladánybene 27, fellép szinte az összes magyar reggae- és skaegyüttes, ismertek és kevésbé ismertek, meg egy-két híresebb külföldi, pl. a jamaicai Michael Rose, akinek van egy olyan száma, hogy Ganja Bonanza.

A fesztivál szerdán indít soundsystemekkel, azaz gépi zenével és arra magyarázó emberekkel már déltől, lesz Jahfar, Dart Wada, Chakabelus, MC Vadkinder, a Sound Sistaz, afro soul és pozitív érzés és a német BomBoleee, később (11-től) meg RasTamás és Áfonya és mások lépnek egy színpadra Osagyefóval, aki Ghánából jött. Csütörtökön kezdődnek este hattól a koncertek, a Honeyball, a Kettő kettő, a Kingston Cruisers, búcsúkoncertet tart a Jah’s Warriors, 11-től meg lesz jamaicai Natty King, német Marlene Johnson és osztrák House of Riddim.

A strandon napközben is szól a zene, magnóból, közben pedig lehet beszélgetni a reggae és a ska kialakulásáról, illetve a gondolati háttérről, tea is van meg sör, meg filmvetítések stb.

Pénteken lép fel Copy Con és a Freedom Fighters, illetve Tigris és a PASO, szombaton a Knotty Headz, a házigazda Ladánybene, az Újkút HK és az Another Day, vasárnap Masszív, a Roots Kompakt, az Irie Maffia és a Riddim Colony, a fesztivált pedig a hetvenes években a Black Uhuruban kezdő különleges és inspiratív éneklési technikával bíró kingstoni Michael Rose zárja együttesével, a Dubline Banddel.

Szerdai napra a jegy 1800 forint, csütörtökre, péntekre és szombatra 3000 forint, vasárnapra pedig 4000 forint. A heti bérlet 13000 forintba kerül. A jegyek ára magában foglalja a sátorozást is. Teljes program itt, MySpace itt.