Index Vakbarát Hírportál

A diszkó kivégzi a kommunizmust

2009.07.03. 12:16 Módosítva: 2009.07.03. 12:16
Az Index fesztiválblogja
bcb1

Augusztus elsején második alkalommal rendezi meg a Girls and Mathematics csapat a Beach Club Beach bulit Balatonaligán, a volt pártüdülő villájának teraszán. Aki volt tavaly, az sírva fogja ajánlgatni, aki pedig nem, az most megtudhatja mennyire más lenne a világ, ha Castro és Mao egyik kedvenc üdülőhelyén már akkor techno szólt volna reggeltől estig. Gyorsan lecserélték volna katonai zubbonyt pink karúszóra és buborékfújó szivarra, az biztos.

A lényeg: kora délutántól a teraszon fejenpörgő dj-k előtt Balatonba ugrálás, naplementére sikítozás, aztán napfelkeltéig (és tovább) táncolás a program, és garantáltan nem rángat be senkit egy bajszos asszony a jurtába kézművesfoglalkozásra.

A fellépőket egy trópusi szigeten ásott strandlaboratóriumban válogatták ki a G&M professzorai, tudományos igénnyel törekedve az optimális élményfokozásra. Berlinből érkezik Matthew Styles (Crosstown Rebels, Diamonds and Pearls, Disco45, Horizontal Records), aki a londoni Fabrictől a berlini Panorama Barig mindenhol zokogó grupikat hagy hátra, és Tom Select kedvenc producere, neki pedig hinni lehet. A tavalyi buli után visszatér Jay Shepheard Londonból (Compost Black Label, four:twenty, Dynamic Records), ő tavaly zseniálisat játszott Aligán, és annyira megihlette a buli, hogy írt is egy számot róla csemballón International Carpet címmel. Jay speciális naplemente-szettel készül, amit vezető csillagászok és lemezlovasok segítségével hangoltak maximálisan naplementésre.

bcb3

Közreműködik még Enzo Zeno (Headlock) szintén Londonból, a híres "Szaltózó Lemezlovas" - akik megnézik, majd látják miért mondom -, és természetesen a teljes Girls and Mathematics gárda, Benson Madame, Tom Select és Total Carlos.

Szóval aki szeret remek emberekkel, egy fasza villa teraszán, a füves partról vízbe ugrálva táncolni egy egész napig, annak ajánlott a részvétel.

Jegyek elővételben most szombattól kaphatóak korlátozott mennyiségben a Tisza cipőboltban az Astoriánál 2000 Ft-ért. a helyszínen 2500 lesz. A teraszon bárpult, grill és soundsystem + nonstop fürdési lehetőség a Balatonban. Szállást előre lehet foglalni a helyi 2 és 3 csillagos hotelekben, a G&M weboldalán található telefonszámokon és emailcímen. A 2 csillagos szoba már magában egy teljes időutazás a 80-as évek SZOT-üdülőinek világába.

bcb2