Index Vakbarát Hírportál

XVI. Szemes Fesztivál ingyenes öleléssel

2010.07.21. 08:09
Az Index fesztiválblogja

Többek között a Csík zenekar, Tabáni István, a Colombre Band, Király Martina, az Ocho Macho, illetve Kövi Szabolcs, valamint megannyi kísérő program, kiállítás, ingyenes ölelés és gasztronómiai élmény várja Balatonszemesen csütörtöktől vasárnapig az idén 16. alkalommal megrendezett Szemes Fesztivál látogatóit.

Selmeczi Ágnes főszervező az MTI-nek elmondta, a rendezvény a műfajok változatos kínálatával szeretne örömet okozni a környék lakosainak és üdülővendégeinek. A templomi és színpadi koncertek mellett az ősrégi szórakozóhelynek számító, lebontás előtt álló Vigadó omladozó falai között is zajlanak majd programok. Idén először lesz ingyenes ölelés. Az ötlet azon alapul, hogy kutatók szerint egy embernek naponta legalább 9 ölelésre van szüksége lelke egészséges működéséhez.

A focirajongók kedvéért meghívták a Fradi Nosztalgia Öregfiúk válogatottját, a gasztronómiai élményekre vágyókat pedig  borvacsorára, pincelátogatásokra, bor- és pálinkakóstolásokra várják. Csütörtökön a vasútállomásnál található utcaszínház és kiállításmegnyitók, majd számos koncert, valamint éjszakai kiállítás és fényekkel kísért táncest lesz.

Pénteken játékos foglalkozást tartanak gyerekeknek és nagyszülőknek, búvárbemutatót tart a Balatonszemesi Búvárszakosztály. A római katolikus templomban orgonakoncertet, a Zenepavilonban bábszínházi előadást, Király Martina akusztikus soul-blues koncertjét, majd világzenei koncertet látogathatnak az érdeklődők. A Vigadó melletti part Platán-teraszán a Chameleon Small Band Jazz zenél. A Vigadónál reggel testébresztő jóga, majd este "hangfürdő" gongokkal a Zengő Mozdulatok Csoport előadásában és dinamikus jógafoglalkozás várja a relaxálni vágyókat. Este levetítik Kolovratnik Krisztián Naphosszat című dokumentumfilmjét, amelyet Szabadesés-koncert követ.

Szombaton önkéntesek egész nap ingyenes ölelést tartanak, a Zamat Fagyizóban interaktív mesedélelőtt, a Zenepavilonban Térzene, a Rózsaparkban pedig kézműves vásár lesz. Este Rényi Krisztina könyvillusztrátor tart bemutatót. A Zenepavilonban a Csillagszemű Táncegyüttes lép fel, majd a Csík zenekar koncertezik. A Vigadóban ezen a napon is jógafoglalkozásokat tartanak reggel és este, majd Tóth Barnabás Rózsaszín sajt című filmjét vetítik le. A Vigadó melletti parton éjszaka tűzzsonglőrök tartanak bemutatót és utcabált tartanak.

Vasárnap a Bagolyvár utcai kápolnában Lakatos György fagottkoncertje hallható, a Sportpályán a Szemesi Öregfiúk és a Fradi Nosztalgia Öregfiúk Csapata csap össze barátságos mérkőzésen, a szomszédos parkban főző- és palacsintaevő-versenyt tartanak. A Vigadóban reggel ismét jógafoglalkozások, a Vigadó melletti Platán-teraszon pedig Kövi Szabolcs fuvolakoncertje lesz hallható. A Zenepavilonnál Pintér Béla koncertezik, majd a Felhőjárók Mozdulatszínháza lesz látható, később az Ocho Macho koncertezik.