Index Vakbarát Hírportál

Szezonzáró Félsziget Marosvásárhelyen

2010.08.24. 12:22
Az Index fesztiválblogja

Sokan azt hitték még nyár elején, hogy nem lesz Marosvásárhelyen Félsziget, de igazából csak annyi történt a rendezvénnyel, hogy július utolsó hetéről átkerül augusztus utolsó hetére, így akár szezonzárónak is tekinthetjük Erdély legnagyobb könnyűzenei fesztiválját. Minden más amúgy maradt, tehát ugyanaz a helyszín, ugyanolyan zenei- és sportprogramok.

Az idei fellépők közül a legnagyobb név a Korn, ráadásul ők egyik magyarországi fesztiválon sem lépnek fel, szóval akár megéri utazni is értük egy keveset. Ők idén adták ki a gyökerekhez visszatérő új lemezüket, de az biztos, hogy nem csak erről fognak játszani Marosvásárhelyen. Aztán ott van a Ska-P, Dub Fx vagy a Gorillaz Sound System, akik már a Szigeten és a Volton is jó alaposan megtöltötték a nézőtereket. Jön még Erdélybe a kicsit modernizál Europe, akik biztos, hogy nem hagyják ki a Final Countdown című, mindenki által ismert slágerüket, a Rasmus, hogy a tiniknek is jusson valami, a Therapy?, hogy a zajrockot kedvelők is élvezzék a fesztivált, Tricky, hogy ne csak a Balaton Sound közönsége lássa a teljesen beállt rasztát, de lesz még sokminden az magyar Omegától kezdve a PASO-n és a Quimbyn át a román Phonexig, csak ide kell klikkelni a teljes felhozatalhoz.

A zenein kívül rengeteg sportprogram várja a látogatókat, jóval több, mint egy átlagos fesztiválon, tehát nem csak Bungee Jumping és vizifoci. Olyanok lesznek, mint paintball, kosárlabda, foci, pingpong, strandröplabda stb.

Aki pedig máris a lejutáson gondolkozik, az akár stoppolhat is.