Index Vakbarát Hírportál

Fényinstalláció mellé sok DJ a Soundon

2012.07.05. 12:35
Az Index fesztiválblogja

Az idei Balaton Soundon mutatkozik be a legnagyobb hazai vizuálcsapat, a Kiégő Izzók háromemeletes Frame Array installációja, amely minden este Budapest legismertebb DJ-formációinak ad otthont a fesztiválon.

A különleges vetítésekre alkalmas építménynél délután kettőtől Blade lesz a rezidens DJ, aki majd bemelegíti a környéket az est többi fellépőjének. Az első nap a visítós dubstepé lesz, mivel jön majd a Dublic páros és a Nobody Movesból is ismert Andro. Utánuk az Otherside szervezőcsapat és a RobotRock DJ-ié a terep, hogy őket a szupermocskos filthstep páros Bare Noize kövesse Nagy-Britanniából, akik például dolgoztak közösen Skrillex-szel és a Foreign Beggarsszel is.http://langologitarok.blog.hu/assets/admin/js/tiny_mce_20120518/themes/advanced/img/trans.gif

A második, pénteki napon DJ Sobek után a belga Nanophonyk áll a pult mögé, éjszaka pedig már a Be Massive csapat veszi át a stafétabotot. A breakbeat, tech-house és tech-funk zenékból válogató Be Massive-ból fellép Magyarországról Mira, Metha és Lucky 23, a nemzetközi mezőnyt az itthon lassan rezidenssé váló brit Mike Hulme és az Elite Force.

A szombatot a Brandon nyitja a Sticky Beatsből, őt pedig hazánk egyik első számú elektronikus zenei exportcikke a Slap in the Bass. A veszprémi duó a global bass mozgalom egyik jeles képviselőjévé nőtte ki magát az utóbbi időben és rendszeresen járnak külföldre is fellépni. Ezen este házigazdái az electrohouse mellett szettjeikbe már mindenféle négynegyedes szubzsánert is beépítő Kollektíva DJ-k lesznek vagyis Fullstereo, Popbitch és TMX. Természetesen nem maradhatnak el a francia electro hazai helytartói sem. A budapesti Tits and Clits procuderpáros nemrég nyerte meg az Atari Teenage Riot remixversenyét, amelynek köszönhetően rákerültek a zenekar kislemezére is, amit Steve Aoki Dim Mak kiadója jelentetett meg. Végül az olasz Keith & Supabeatz páros techno-minimal szettje zárja az estét.

Az utolsó napot a transzglobális tánczenék hazai beszállítójaként funkcionáló Ghetto Bazaar rezidens DJ-je Fonetik nyitja, majd a mostanság a wonky és glitch-hop vonalon mozgó Headshotboyz váltja őt. A helyszín utoljára fellépő DJ-kollektívája az NVC csapata lesz, pontosabban Sinko + Tempo!, Dr Zoidberg + Ioda és Subotage. A külföldi vendég pedig a német minimal-technós Boris Brejcha lesz.