Index Vakbarát Hírportál

Átmásolom a dalokat egy pendrive-ra és kész is vagyok - Martin Solveig-miniinterjú

2012.07.13. 14:27 Módosítva: 2012.07.16. 16:49
Az Index fesztiválblogja

Martin Solveiget sokan David Guettához hasonlítják és nem ok nélkül. A gyerekként még klasszikus zenét tanuló producer szintén francia származású és a house zene lakossági elterjedésével párhuzamosan indult be a karrierje. Legismertebb számaihoz olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Bloc Party frontembere Kele Okereke és a kanadai electropop trió, a Dragonette. Az olyan abszolút nyári slágerek, mint a Hello vagy a Ready 2 Go után már Madonnánál működött közre, és az énekesnő tavalyi MDNA lemezén több dal produceri munkájáért is ő felelt. A leginkább egy amatőr teniszezőre hasonlító DJ-vel a Balaton Soundon beszélgettünk, már ha beszélgetésnek lehet nevezni, amikor futtában elkapunk valakit, akinek a menedzsmentje kijelenti, hogy öt percet ad a teljes magyar sajtónak, de azt viszont legalább csak az Indexnek.

Mit szólsz a francia válogatott EB-szerepléséhez?

Csak pár meccset néztem a tévében. Az az igazság, hogy nem vagyok túl nagy futballrajongó.

Pedig a Ready 2 Go videoklipjét a Stade de France stadionban vettétek fel a Franciaország – Horvátország válogatott futballmérkőzés szünetében.

Igen, mert imádom a hatalmas arénák és a stadionok hangulatát. Egy sportmeccsen a közönség teljesen eggyé válik és fantasztikus hangulatot teremtenek. Az pedig csak jobb, ha a foci helyett a zene váltja ezt ki belőlük.

Hogyan néz ki a fellépésed előtti utolsó 20 perc, mielőtt kilépsz több ezer ember elé?

Semmi különös igazából. Csak iszogatok, átmásolom a dalokat egy pendrive-ra és már kész is vagyok.

Lesz időd arra, hogy kicsit körülnézz a környéken?

Holnap már indulok tovább és következő hetekben szinte minden este zenélni fogok valahol, ezért nem igazán marad időm bárhol is körülnézni, sajnos. Pedig nagyon szeretném.

Mi lesz a következő megjelenésed?

Jövő héten, azt hiszem. Egy Madonna-dalt remixeltem.

A Madonnával való közös munkád után tervezel még más világhírű popzenészekkel együtt dolgozni?

Semmiképpen sem szeretnék kizárólag neves popzenészekkel dolgozni a későbbiekben, persze Madonnánál nevesebbet nehéz is találni. Most a legnagyobb vágyam, hogy Julian Casablancasszal írhassak egy közös dalt, mert imádom a The Strokesot.