Index Vakbarát Hírportál

Időjárásjelentés fesztiválozóknak

2013.06.19. 18:00
Az Index fesztiválblogja

Az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztás rendelt el országszerte péntek éjfélig. Akik a ma kezdődő Fishin On Orfű fesztiválra készülnek, vigyenek magukkal rengeteg naptejet, mert hamar le lehet égni a napon, és az UV sugárzás is erős, ráadásul egy jól megégett váll vagy hát nem csak hogy veszélyes és fájdalmas, de még csak nem is szép. A fesztivállátogatók figyeljenek oda, hogy ne legyenek sokat a napon, még akkor se, ha a kedvenc zenekaruk lép fel éppen, és folyamatosan gondoskodjanak a folyadékbevitelről, ami nem igazán szerencsés ha kizárólag csak sör vagy fröccs formájában történik.

Szombat éjjeltől jön a lehűlés, na de nem kell megijedni, ez csak pár fokot jelent. Viszont ekkor már előfordulhatnak zivatarok, amik még jól is eshetnek. Mindenki készüljön tehát a kánikulára, arra hogy a sátrában reggel hat után nem igazán lesz elviselhető a hőmérséklet, viszont a melegebb pulóvereket otthon lehet hagyni, az éjjeli minimum hőmérséklet is 20 fok körül alakul az Időkép előrejelzése szerint.

Mellesleg a fesztiválszezon első, külön a bulikra tervezett villám-időjárásjelentését olvasták most, lesz még ilyen több is.