Index Vakbarát Hírportál

Csúcsot produkált a Balaton Sound

2013.07.15. 16:50
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Július 11-től - négy napon át - hetedszerre is Zamárdi szabadstrandja ad otthont a Balaton Sound fesztiválnak. Bár a fesztivál még egész újnak számít a Sziget Szervezőiroda repertoárjában, de kétségtelen, hogy méltó követője idősebb - Volt, Sziget, Félsziget - testvéreinek, sőt már élete első évében fergeteges sikert aratott, nem hagyva kétséget egyetlen igazi bulira éhes hazai vagy külföldi látogatónak, hogy nyáron erre a néhány napra Zamárdiban a helye! A nagy nevek közül fellép a fesztiválon Calvin Harris, Armin Van Buuren, a Prodigy, a Wu-Tang Clan, vagy például a Justice. Jön a világ egyik legkeresettebb DJ-producere, Avicii, itt lesz Afrojack, az ikonikus holland DJ, Fedde Le Grand és sokan mások. Európa legjobb közepes méretű fesztiválja iránt még az eddiginél is nagyobb az érdeklődés - állítják a szervezők. A Zamárdi szabadstrandján megrendezett esemény először nyitja meg kapuit a vízi közlekedés előtt, ennek köszönhetően mindenki átélheti az amerikai yachtokon rendezett partik hangulatát vadonatúj kiadásban, a Balatonon. A vízparton csaknem kézilabda-pálya nagyságú stég-komplexum várja napközben azokat, akik partihangulatban szeretnének napfürdőzni. A vitorlással érkezőket nonstop vízi személyszállítással és vízparti bejárattal támogatja a rendezvény, így a saját hajóval érkezők a nap bármely szakában bejuthatnak a rendezvény területére. Jegyárak: Balaton Sound Napijegy: 15 000 Ft VIP napijegy: 30 000 Ft Balaton Sound Bérlet - elfogyott!
Tovább »
 

A jegyelővételeket figyelve már korábban is sejthető volt, hogy akárcsak a Volt, a Balaton Sound is nézőcsúcsot produkál idén. A fesztivál pénteki és szombati napjára előzetesen minden jegy elkelt, öt nap alatt 127 ezren vettek részt az eseményen.

A fesztivál szervezői elmondták, hogy az idei érdeklődés alapján biztosra vehető, hogy akár további több tízezer vendég is ellátogatott volna Zamárdiba. Egyes külföldi országokban a tavalyihoz képest duplájára nőtt a jegyeladásuk, ami érezhető is volt a helyszínen, de a hazai fiatalok körében is egyre népszerűbb a fesztivál. „Ennek ellenére nem tervezünk a fesztivál méretén változtatni. Hét évvel ezelőtt prémiumfesztiválként pozícionáltuk az eseményt, és ennek azóta is szeretnénk megfelelni, ehhez pedig fontos az is, hogy a mostaninál nagyobb nézőszámmal ne tervezzünk” – mondta Lobenwein Norbert, főszervező.

A szervezők elmondása szerint a hazai és külföldi látogatók, fellépők kivétel nélkül arról számoltak be, hogy a fesztiválnak otthont adó helyszín és az egyedi építmények, programhelyszínek egyedülálló élményt nyújtottak. „A célunk az, hogy hosszú távon is méltók maradjunk az Európa legjobb közepes méretű fesztiválja címre” – tette hozzá Fülöp Zoltán, a Sound másik főszervezője. „Büszkék vagyunk arra is, hogy az esemény a Balaton Régió legjelentősebb eseménye, amelyre idén 127 ezren látogattak el."

A Balaton Sound szervezői idén augusztusban újabb fesztiválokat útjára a régióban Nagyon Balaton címmel, ahol több településen olyanok lépnek fel, mint az LGT, a Fall Out Boy, a Pendulum dj-i vagy éppen egy komplett másik elektronikus rendezvény B my Lake címmel.