Index Vakbarát Hírportál

Deep Purple a Fehérvári Zenei Napokon

2013.08.01. 13:02
Az Index fesztiválblogja

A Leander Rising koncertjével szerdán kezdetét vette a 17. Fehérvári Zenei Napok (Fezen), amelynek sztárfellépője a Deep Purple lesz.

A hard rock legendás brit zenekara augusztus 3-án, szombaton este lép fel a nagyszínpadon. Az előzetes jegyeladások alapján várhatóan telt ház előtt lép színpadra a Deep Purple. A csapat akár tízezer néző előtt is játszhat. A Deep Purple koncertje miatt a szombati nap történelmi jelentőségű lesz a város életében – jelentette be Kovács Antal, a rendezvény főszervezője a keddi székesfehérvári sajtótájékoztatón.

A Deep Purple mellett is lesznek ismertebb külföldi fellépők a székesfehérvári rendezvényen, hiszen színpadra lép többek mellett a mexikói Tito & Tarantula, a cseh Noise of Human Art (N.O.H.A.), a portugál Moonspell, az egyesült államokbeli Fear Factory és a finn Amorphis.

Nagy érdeklődés kísérheti Ákos pénteki esti koncertjét, de rajta kívül is olyan hazai előadók szerepelnek a fesztiválon, mint a Blind Myself, a Depresszió, az Edda, az Európa Kiadó, a Pokolgép, a Road, a Tankcsapda és a Vad Fruttik.

A Fezen 2013-ban is - hasonlóan az előző évhez - nulladik nappal indul, amelyet még további három nap követ. Idén három kültéri és három beltéri koncerthelyszín várja a fesztiválozókat, akik a "Fezen-turné" akció keretében székesfehérvári éttermekben és múzeumokban pecséteket gyűjthetnek, amelyek bemutatásával egy korsó sört és fezenes relikviákat nyerhetnek.