Index Vakbarát Hírportál

Mi rossz van abban, ha egymáshoz érünk?

2014.08.27. 10:57
Az Index fesztiválblogja

A 80-as, 90-es évek legismertebb (bár nem feltétlen legjobb) zenei produkciói augusztus 29-én Magyarországra jönnek élükön David Hasselhoff-fal. A Nova Rockon gyakorlatilag sokkot kaptunk a fellépésén, de a Hungaroringen rajta kívül még a 2 Unlimited, Sabrina, Haddaway vagy a Vengaboys nehezen feledhető slágereire lehet majd bulizni. Ráadásul ott lesz Samantha Fox, a nyolcvanas évek meztelenkedő énekesnője is, akivel telefonon beszélgettünk a buliról. Az is kiderült, hogy az anyukájával érkezik hozzánk.

Milyen koncertet képzeljen el az, aki kilátogat augusztus 29-én Mogyoródra, a Hungaroringre?

Egy igazán energikus show-t viszünk a színpadra, mert az az a cél, hogy mindenben felidézzük és visszahozzuk az emlékeket. Aki eljön, újra fiatalnak érezheti magát, olyan lesz, mint egy időutazás, ahol a 80-as és 90-es évek generációja újra hallhatja a kedvenc slágereit, énekelhet, táncolhat és bulizhat. Eddig mindenhol nagyon szerette a közönség, és hatalmas bulik kerekedtek a fellépésekből. Egyébként nagyjából 20 perces fellépések lesznek. Az eddigi tapasztalatok szerint a gyors átszerelések olajozottan fognak menni, ezért senki ne késsen, pontosak leszünk. Olvastam Facebookon, hogy már sok magyar rajongó is várja a koncertet. Az anyukámat is elhozom, mert még sosem volt Magyarországon, és meséltem neki, hogy mennyire csodálatos hely.

Maradnak is egy kicsit szétnézni?

Ez a terv, igen, hogy másnap megmutatom neki a várost. Egy jó dolog van abban, hogy öregszem: mikor fiatalon mindennap másik országban léptem fel, nem láttam semmit. Most, hogy idősebb vagyok, lassítottam a tempón, így lehetőség van szétnézni és megismerni a világot.

Készült egy feldolgozás, melyben a Blondie Call Me című slágerét dolgozta fel Sabrinával. Van arra esély, hogy ezt élőben is láthassa a közönség?

Ez igazából egy nagyon jó ötlet, és eddig nem is nagyon gondoltam rá. A helyzet az, hogy kicsit különböző napszakokban lépünk fel Sabrinával, ezért bonyolult lenne megszervezni, de ki tudja. Most kedvet kaptam hozzá, beszélek a menedzserrel is.

Nemrég újra megjelent az első négy lemeze néhány kiadatlan felvétellel. Várható ennek folytatása új dalokkal?

Igen, nagyjából másfél éve dolgozom valamin, már majdnem kész. Mai hangzású dalok lesznek rajta, de az egész mégis a 80-as évekből ismert stílust fogja felidézni. Kim Wilde (szintén a 80-as években volt híres énekesnő) testvérével, Rickyvel dolgozom együtt sok dalon, aki nagyon jó popdalokat tud írni. De Boy George is feltűnik majd a lemezen. Nagyon örülök, hogy ilyen jó és neves szerzőket és producereket találtam magam mellé. A zenekarom pedig az lesz, akikkel már régóta együtt járom a világot, és nagyon jó bulikat csinálunk, jó velük dolgozni. Nagyjából 14-15 dal lesz a lemezen a tervek szerint, jövőre jelenik majd meg az első szám róla. Aztán most a régi videóimat is remastereljük, és az a terv, hogy karácsonyra kiadunk egy díszdobozt ezekkel a videókkal, sőt, kiadatlan dalok és videók is lesznek rajta, valamint tévéfelvételek. Jövőre pedig jön az új lemez.

Mennyire tapasztalja, hogy most sokkal könnyebb elérni a rajongókat az internet segítségével, mint régebben?

Sokkal könnyebb. Amikor kiadtam a Touch Me-t, akkor indítottam el egy rajongói klubot, amiben nagyjából 50 ezren voltak. Őrület volt az egész. Nagyon keményen kellett dolgozni, hogy ezt kezelni tudjam. Kézzel írtam a leveleket, amiben jótékonysági megkereséseknek tettem eleget, voltak nagyon megható és szívbemarkoló jelenetek is, mikor haldokló emberek kívánságát teljesítettem azzal, hogy írtam nekik pár kedves sort. Nagyon furcsa, hogy mindez mennyire megszűnt ma már. Egyrészt jó volt, mert kicsit személyesebb, másrészt meg sokkal lassabban ment ezáltal minden, és sokkal kevesebb embert tudtam személyesen megszólítani, mint mondjuk most. Minden héten két napot azzal töltöttem, hogy levelekre válaszoltam, ez egy bevett program volt. Nem maradhatott ki egy hét sem, mert akkor feltorlódtak a kérések.

Samantha Fox - Touch Me

Most ez sokkal egyszerűbb, és nekem is jobb, hogy van visszacsatolás, mert a Facebook-oldalamra feltöltik az emberek, hogy milyen jól érezték magukat a koncertemen. Olvasom az üzeneteimet, és mindig meghat, mennyi jókívánságot kapok a születésnapomra, sőt, én is fel szoktam köszönteni őket. Vagy ha aláírást szeretnének, akkor meg tudom nekik mondani, hova írjanak, hogy tudjak küldeni egyet. Szerintem ez nagyon fontos, mert most már, ha mondjuk Liverpoolban van koncertem, akkor azt az emberek a világ minden táján tudják, és vannak sokan, akik el is jönnek még akkor is, ha mondjuk Olaszországból kell Angliába utazni. A Twitteremet is én csinálom, azt is próbálom nagyon személyessé tenni. Fontos, hogy eleget foglalkozz a rajongóiddal, hiszen nélkülük senki sem lennék. Ők azok, akik eljönnek a bulikra, akik megveszik a lemezemet, akik évek óta támogatnak és nem felejtenek el.

Sok fiatal énekes említi önt, mikor inspirációkról esik szó, de melyiküket hallgatja?

Nagyon szeretem Lana Del Reyt, és szerintem Birdy is nagyon jó, szeretem, amit csinálnak. Beth Heart is az egyik kedvencem, akinek sokkal nagyobb sztárnak kellene lenni, de sok problémája volt az életben. Ő írja a dalait, több hangszeren is játszik és nagyon szívfacsaró szövegei vannak. Nagyon várom már az új Adele-albumot is, és Rihanna meg Pink is a kedvencem. Miley Cyrus szerintem nagyon jó előadó, és a dalai is jók. Bár hogy lehetne-e olyan díva, mint Beyoncé, azt nem hiszem. Mondjuk igazából, honnan tudjuk, hogy Beyoncé egy díva? Az újságok ezt mondják róla, de általában az, ha valaki díva, olyan 10-15 percig tart. Amit én hallottam róla az az, hogy ő egy csupa szív, kedves lány. Lefogadom, hogy Madonna sokkal inkább díva, mint ő. Ráadásul nem is hiszem, hogy a show-bizniszben annyira kifizetődő díváskodni, mert az emberek egyszer csak majd nem akarnak veled dolgozni. Inkább hálásnak kell lennünk azért ameddig eljutottunk és meg kell köszönni mindenkinek, aki lehetővé tette bármilyen aprósággal is, hogy idáig eljutottunk.

Ha most lenne 20 éves, és az egészet most kezdené, akkor inkább a sokkolós, Lady Gagá-s vonalat választaná, vagy a nyugodtabb, botrányoktól mentesebb vonalat, mint mondjuk Taylor Swift vagy Beyoncé?

Szerintem mindkettő lennék, ahogy anno voltam is. Ha megnézed a Samantha Fox-videókat, akkor némelyik szexi, némelyik rock and roll, sok karakter bújt meg bennem. Annak idején, mikor kijött a Touch Me, rengeteg levelet kaptam, hogy hogy lehetek ennyire erkölcstelen és undorító. Évekig magyaráztam, hogy az emberek megérintik egymást mentálisan vagy fizikálisan, az élet erről szól. Próbáltam elmagyarázni, hogy 17 országban vezette a slágerlistát és azoknak az országoknak a hallgatóit megérintettem még úgy is, hogy sok helyen nem is értették a szöveget. Egyébként is mi rossz van abban, ha egymáshoz érünk? Elvégre ha a szüleim sosem érnek egymáshoz, akkor most én sem lennék. Sokkolni nem szeretek, inkább tartom magam pajkosnak, az sem jó, ha a szexualitást eszköznek használják, szeretek nőiesen szexis lenni.

Mi a titka annak, hogy most is ilyen fiatalos?

Sokat járok edzeni, de néhány koncertem is kétórás, úgyhogy fitten tart. Sok vizet iszom, mérhetetlenül sokat, mert az jót tesz a bőrnek, amit egyébként mindig nagyon védek a káros sugárzásoktól. Persze arra is oda kell figyelni, hogy jó alapanyagokból készült ételeket egyen az ember. Ami pedig a legfontosabb, és hiszem, hogy az tart igazán fiatalon, az az hogy boldog vagyok és nagyon vidám. Ez befolyásolja a mindennapjaidat, és azt is, ahogyan kinézel, és amit magadról sugárzol. Fiatalnak tartom magam és hiszem, hogy az életkor csak egy szám. Valószínűleg a gének is szerepet játszanak, de szerintem a legfontosabb, hogy fiatalos maradjon az ember. A 40-es, 50-es éveikben járó nők gyakran kérnek tőlem tanácsot, hogyan maradjanak fiatalosak, milyen termékeket használok az arcomra vagy a hajamra. Ez jó, mert ez a titka az egésznek, hogy belül eldöntsd, hogy nem hagyod, hogy legyőzzön az idő. Ha pedig eldöntötted, akkor ezt is sugárzod magadról.

David Hasselhoff-fal lépnek fel több helyen is. Eddig hányszor próbálta meggyőzni, hogy álljon be a show Baywatch-részébe ön is?

Vicces, hogy felmerült ez a kérdés, mert állandóan ezzel jön. Minden koncert előtt bejön és próbál meggyőzni, hogy a színpadon találkozunk. Én meg mindig azt mondom, hogy mivel nincs piros úszódresszem, így nem megyek.