Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Videó.

  Az új csengeri börtön építése télen sem áll le – hangsúlyozzák abban a videóban, amelyet a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) tett közzé a közösségi médiában. A kicsit szürreális, karácsonyi hangulatú felvételen jól látható, ahogy a fogvatartottak, akik akár a Mikulás szorgos játékkészítő manói is lehetnének, nap mint nap azon dolgoznak, hogy jövő őszre megépülhessen az ország legmodernebb börtöne Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Mint írják, a kiemelt biztonságú börtön 1500 elítélt befogadására lesz képes.

  A toborzó videó leírásából az is kiderül, hogy havi nettó 400 ezer forintos bért kínál azoknak a munkavállalóknak, akik minimum szakmunkásvégzettséggel rendelkeznek.

  „Az építkezésen egy 100 fős fogvatartotti brigád folyamatosan dolgozik, amihez 2.500.000 kg acél és 22.400 m3 beton szükséges. Ehhez többek között 10.325 m2 műgyantafelületet, 5.380 m2 PVC-burkolatot, 201.764 fm elektromos kábelt és vezetéket, 68.438 folyóméter fűtési-hűtési vezetéket, 17 db légkezelőt használunk fel” – közölték, hozzátéve, a beruházás a térségben közel 700 új munkahelyet teremt. 

 • Mikulás-ruhába öltöztették a kis Ábelt.

  Puskás-Dallos Peti és Puskás-Dallos Bogi kapcsolata idén szeptember elején új szintre lépett, akkor született meg ugyanis első közös gyermekük, Ábel. Az X-Faktor korábbi mentorai a kisfiú érkezése miatt életük egyik legboldogabb időszakát élik jelenleg, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a szülővé válásról gyakran beszélnek, és a csöppségről is mutatnak képeket a közösségi oldalaikon, jóllehet a pici arcát nem mindig mutatják meg. A kis Ábelről szerdán is kikerült egy ilyen fotó, mégpedig Mikulás alkalmából.

  A kis Ábelt ünnepi szettbe öltöztették e különleges nap miatt, de az anyukája, Dallos Bogi sem feledkezett meg arról, hogy karácsonyi pulcsit húzzon.

  Az énekesnő a fotóhoz csupán annyit írt: „Santa baby”.

 • Alaposan kibabrált a rég nem látott hómennyiség az országgal. Az Útinform folyamatosan frissülő tájékoztatása szerint is rengeteg helyen nehezíti a közlekedést a téli időjárás, sőt vannak szakaszok, ahol autóval sem érdemes megindulni. 

  A honlap összesítése szerint ugyanis Komárom-Esztergom vármegyében kisebb hóátfúvások miatt járhatatlan lett több alsóbbrendű útvonal is. Ezek közé esik a Pilisszentlélek felé vezető útszakasz is, csak a helyi lakosokat engedik el a hóval borított útra. A falu neve sokak számára onnan lehet ismerős, hogy itt forgatják az RTL egyik sikeres sorozatát, A mi kis falunkat , amelyben Pajkaszeg néven ismert.

 • Sírva búcsúztak a színésztől.

  Azonnal orvoshoz vitték a Farm VIP egyik játékosát, Rékasi Károlyt, miután a színész csúnyán lesérült egy feladat után. Fájlalta, bedagadt a bokája, ami annyira rossz állapotba került egy éjszaka alatt, hogy Gáspár Zsolti úgy döntött, rögvest megvizsgáltatja meg a sárga csapat tagját.

  „Ezzel nem lehet játszani. Most megdöbbentem én is. Ezt meg kell néznie egy szakembernek” – mondta a gazda, majd autóba ültette a színészt. Hiába bíztak társai és ő maga is abban, hogy gyógyszerek és néhány nap pihenő után helyrejöhet a lába és folytathatja a játékot, végül rossz hírrel tért vissza a parasztházba.

  Figyeljetek, a végével kezdem. Az van, hogy hazamegyek. Nem azért jöttem ide, hogy ezért menjek el, így menjek el. Nem azért jöttem ide, hogy kudarccal távozzak

  – közölte a hírt Rékasi könnyeivel küszködve. Búcsúját sokan nem bírták ki sírás nélkül.

Rovatok