Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bár még kék és piros színű rendőrségi villogó is volt a 26 éves Matthew Joseph Erris fehér Chevrolet Trailbazerjén és egy valódinak tűnő airsoft pisztolyt is tartott az autó egyik ülése alatt, mégis kiderült, hogy nem igazi rendőr. Ehhez a dolgok viszonylag szerencsételen együttállására volt szükség, konkrétan arra, hogy Erris egy rendőrt próbáljon meg igazoltatni.

    Miután Erris megpróbálta félreállítani, a civil ruhás rendőr hívta a rendőrséget, miközben a kamurendőr autójának közelében maradt. Errist a kiérkező rendőrök az autójában igazoltatták, a pisztolyát is megtalálták, és le is tartóztatták, amiért hivatalos személynek adta ki magát. A rendőrség közelménye szerint azt egyelőre nem tudni, hogy a férfit elítélték-e korábban hasonló ügy miatt (CNN).

  • Amikor a Mi vidékünk vasi cikkei gyűjtöttünk anyagot, jártunk Horvátlövőben is (ahogyan a szomszédos Felsőcsatáron és Pornóapátiban is, hogy miért, arról hamarosan olvashatnak majd). A horvátlövői polgármesterrel a beszélgetés után egy ideig ugyanazon az úton mentünk, amikor egyszer csak megláttuk, hogy félreáll, felnyitja Opelje csomagtartóját, és műanyag útjelző oszlopokat kezd kipakolni.

    „Nincs ebben semmi, ezt is meg kell csinálni valakinek. De hát ebben a faluban még a füvet is én nyírom, nincs itt közmunkás se, aki él és mozog, átjár Ausztriába dolgozni” – mondta, amikor látta ámélkodásunkat. A község lakosainak száma kétszáz körül mozog a legutóbbi népszámláláson becsült adatok szerint, de még a történelmi csúcson, valamikor az 1900-as évek elején se érte el az ötszázat.

Rovatok