Hétdolláros szalonnaszeletektől zokognak a San Franciscó-i milliomosok ízlelőbimbói
Egy milliomos nemrég azt mondta: nem csoda, hogy a millenniumi generációhoz tartozó fiatalok nem tudnak házat vásárolni, mert az összes pénzüket elköltik avokádós pirítósra. Egy San Franciscóban terjedő új gasztronómiai őrület szintén alááshatja a jelzálogkölcsön-felvételi hajlandóságot, mert a reggelizőhelyeken egyre népszerűbb a milliomosszalonna.
Igen, mi is látjuk a szúrós tekintetű John Travoltát, amint azt kérdezi, hogy „ötdolláros turmix?”, mert tényleg: mi az isten kerül egy szelet szalonnán hét dollárba? Hát természetesen az íze.
A milliomosszalonnát kábé egy centi vastagra vágják, édes-savanyú ízesítést adnak neki (példul cayenne-i borssal és cukorral), majd alacsony hőmérsékleten órákig sütik. Ettől az állaga finom porhanyós lesz, az íze pedig csodálatos.
A milliomosszalonna a Bay Area környékén egyre népszerűbb fogás, és a legjobb, hogy nem is kell hozzá milliomosnak lenni. Egy szeletért átlagosan 2-7 dollárt kérnek; ennyit igazán megér ez a kis dekadencia, főleg, ha a végtermék finom. A szalonna meg általában az szokott lenni.