Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az eset még korábban történt idén, de csak most adta ki róla a testkamerával készült felvételeket a tulsai rendőrség. A szemfüles nő nem jutott messzire, és éppen a börtönbüntetését tölti.

  • Nem a bikafuttatás az egyetlen olyan spanyol hagyomány, amikor alapvetően nem városi utcákban őshonos állatok szállnak meg városi utcákat. Minden év őszén a juhok vonulnak fel Madrid utcáján, készülve a télre.

    Az úgynevezett La Fiesta de la Trashumancia egy hatszáz éves hagyomány, amivel a régió agrárhagyományait is ünneplik.

  • Több mint 140 éves hagyománya van Thaiföldön a bivalyhajtó versenynek, amelyet minden évben megrendeznek októberben, a rizsaratás és a buddhista böjti időszak végén. 

    A versenyzők szőrén ülik meg az állatokat, így sokan fent sem tudnak maradni a bivaly hátán. Az idei vízibivalyvágtát Csonburiban, Bangkoktól 70 kilométerre délre, több ezer néző előtt rendezték.

  • A címben tulajdonképpen el is mondtam mindent, amit tudni érdemes erről a videós hírről. Esetleg még annyi, hogy a szerválok a ragadozók rendjén belül a macskafélék családjába tartoznak (mondjuk ezt ránézésre is meg lehetett volna mondani), Afrikának főleg a szavannás részein őshonosak, a folyókhoz közeli, magas fűvel benőtt területek lakói.

    Az Egyesült Államokban – vagyis főleg ott – előszeretettel próbálják őket háziasítani a cukiságuk miatt. Akinek pedig kedve támadt hozzájuk, de momentán nem jár Sanghajban, a veszprémi állatkert honlapja szerint ott láthat szerválokat.

Rovatok