Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több tucat német menhely nem ad örökbe kutyát a karácsonyi időszak alatt, így akarják csökkenteni azt, hogy az ünnepek után aztán visszakerüljenek hozzájuk a megunt állatok.

  Az állatok érző lények, nem valók meglepetésnek

  - mondta erről egy berlini menhely, ami egyébként Európa legnagyobbja. Brémában pedig december 18-tól már egyáltalán nem lehet örökbe fogadni. 

  A kezdeményezés a legnagyobb problémának azt tartja, hogy sokan a legutolsó pillanatban döntik el, hogy jobb híján hazavisznek egy kutyát a fa alá, pedig az ezzel járó felelősséget alaposan át kellene gondolni.

  A legtöbb menhely azért nyitva lesz a karácsonyi időszak alatt is, de csak nézelődésre. Akik tényleg komolyan gondolják az adoptálást, azoknak januárban kell visszamenniük az állatért. (BBC)

 • Elindult a jegyértékesítés a jövő évi Fishing on Orfű fesztiválra, és ezzel a lendülettel meg is jelent egy új 30Y-dal, méghozzá Kispál András közreműködésével. A dal egyébként a 2019-ben megjelenő új 30Y-album előfutára. A sajtóközleményből az is kiderül, hogy jövő év elején frissül a Nagy Fishing-archívum is az 2018-as koncert videójával.

 • Sokan szoktak legyinteni a kegyetlenségeket és a kietlen gonoszság legextrémebb fokait boncolgató metál zenekarok szövegeire, hogy 

  Ugyan már, otthon meg kifestőzik a gyerekével, meg nyírja a füvet.

  Nos, Pet O'Brien, a Cannibal Corpse gitárosa ( aki mellesleg itthon egyszer a Slayerrel is fellépett) részben valóra váltotta az énekes George "Corpsegrinder" Fisher pár húsosabb szövegét. 

  A gitáros egyelőre tisztázatlan körülmények között betört egy családhoz, akik megkérték, hogy távozzon. Erre a riffmágus ellökte a nőt, majd a kerten át menekült, ahol a kiérkező rendőrökre egy késsel támadt, akik sokkolóval ártalmatlanították.

  Ha ez még nem lenne elég, ezzel párhuzamosan lángra kapott O'Brien háza, ahol a fegyvermániájáról is legendás zenész töltényei elkezdtek a hő hatására felrobbanni. Az oltást az se segítette, hogy a hatóságok szerint lángszórók is voltak a gyűjteményében. Az egyik hírcsatorna szerint másnap visszatértek a rendőrök a helyszínre, és mindenkit elküldtek a közelből, arra hivatkozva, hogy veszélyes tárgyat találtak a házban, amiről többet nem akartak elárulni. 

  A zenész egyébként tiszteletreméltó zenei munkásságát nem ismerőket ezzel a rövid részlettel avatnám be a (z egyébként az Ace Venturában egy másik felállással is szereplő) Cannibal Corpse megigéző világába: 

  (ABC News)

 • Legalábbis Daniel Nolan, brit újságíró Budapest belvárosában, az Anker köznél fotózta leNikola Gruevszkit, akit magyar közreműködéssel szöktettek ki Macedóniából Budapestre. A fotó sajnos nem elég éles, hogy teljes bizonyossággal azt állítsuk, tényleg a hazájában elítélt exkormányfő van rajta, mindenesetre tényleg hasonlít rá, és mi is kaptunk már tuti fülest arról, hogy épp hol vacsorázik, azaz nem nagyon bujkál.

  De, hogy fair legyen a poszt, lehet szavazni:

  Gruevszki van a képen?

  • 3470
   Igen
  • 578
   Nem

Rovatok