Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az esport robbanásszerű fejlődésen ment át az elmúlt pár évben nemcsak a világon, de Magyarországon is - elég csak a nemrég nyílt Coca Cola Esport Centerre gondolni -, de sokan még mindig ódzkodnak attól, hogy rendes sportként kezeljék.

  Ha feltételezzük, hogy a rendes sportok egyik összetevője az, hogy elégedetlen emberek pályára nem illő dolgokkal hajigálják a sportolókat - mint például vasárnap a Wolfsburg – Eintracht Frankfurt meccsen -, akkor most az esport is felzárkózott, vasárnap ugyanis egy Super Smash Bros. Melee versenyen 

  valaki megdobta egy döglött rákkal Juan “Hungrybox” DeBiedmát.

  Hungrybox régóta nyomja már a játékot, most éppen a Team Liquid színeiben és amúgy elég sokan utálják, mert egyrészt elég jó, másrészt meg Jigglypuffal játszik, amit elég sokan iszonyatosan frusztráló karakternek tartanak.

  A játékos ezúttal a Pound 2019 nevű verseny nagydöntőjében játszott a Cloud9-os Mango ellen, amit meg is nyert, egy dühös rajongó ezt követően fejezte ki a nemtetszését az állattal.

  A rák amúgy célt tévesztett, de Hungrybox így is eléggé felháborodott rajta, és őrjöngve mutogatta a rákot miközben üvöltözött a közönséggel. Később aztán Twitteren kért bocsánatot, amiért ennyire kiakadt és megjegyezte azt is, hogy amúgy fogalma sincs, hogy hogy nyerte meg a meccset.

  A torna szervezői bejelentették, hogy örökre kitiltják a rákhajigálót a Poundról és a többi szervezőcsapatnak is ezt javasolják.

  (via)

 • Persze csak egy repülőgépig közlekedhetett ezen a módon Orbán Viktor, a Facebook-oldalán megosztott fotóból így nem derül ki, vajon milyen géppel repült el. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Orbán kedden Kazahsztánba utazik, ahol hivatalos látogatást tesz, aztán április 25-28. között Pekingben Kína vezetőivel tárgyal, és részt vesz a második Egy övezet, egy út fórumon.

  A magyar miniszterelnök a kazah fővárosban, Nurszultanban megbeszélést folytat Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel és Askar Mamin miniszterelnökkel, valamint a tervek szerint találkozik Nurszultan Nazarbajevvel,  Kazahsztán első elnökével is.

 • Azt már rég tudni lehet, hogy ami máshol elképzelhetetlennek tűnik, az Floridában mindennapos - elég csak a Florida Man kihívásra gondolni, vagy arra, hogy külön Facebook-oldal van Florida Man kalandjainak követésére -, de hiába olvasom ezeket állandóan, így is meg tud lepni egy olyan cím, hogy

  három és fél méteres aligátor volt a tűzoltók által kiszúrt eszméletlen ember.

  Az állomásukra tartó tűzoltók még a hétvégén álltak meg, hogy segítsenek az általuk embernek gondolt árnynak, amiről aztán kiderült, hogy valójában egy hatalmas aligátor, ami össze-vissza mászkált a házak között.

  A helyszínre aztán hamar megérkeztek a rendőrök, akik kihívták az állatmentőket, aztán a kiérkezésükig egy órán át nézegették, ahogy az állat egyre beljebb sétál a házak közé.

  Végül aztán megérkeztek az állatmentők is - az aligátor közben éppen egy idős házaspár hátsó kertjébe vonult be egy drótkerítésen keresztül, mint egy tank - akik végül elaltatták az állatot, mert a nedves körülmények miatt túl kockázatos lett volna megpróbálni kipaterolni a szomszédságból.

  (via)

 • Átadták szingapúri Changi Airport legújabb szekcióját, amit a Jewel, azaz ékszer névre kereszteltek. A Changi repteret már így is hétszer a világ legjobb repterének választották, és az új részleg sem hoz szégyent erre a névre. 

  Az 1,3 milliárd dollárból megépített új szekció túlmegy minden fantázián, a biodómra emlékeztető terminál közepén kapott helyet a világ legnagyobb beltéri vízesése. A komplexumot fák ezrei tarkítják, és saját mozija is van. Az egészet direkt olyanra tervezték meg, mint egy bevásárlóközpont, ahol akár egy egész napot is eltölthet az ember, amíg a gépére vár. 

Rovatok