Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nincs többé koszos vécé, ha igaz, amit amerikai kutatók a WC Világnap (igen, van a vécének is világnapja, november 19-én) alkalmából: azaz, hogy feltaláltak egy szupercsúszós réteget, amire nem tapad semmi. PennState Egyetem kutatói szerint a spray-vel feljuttatható réteg használatával nemcsak megelőzhetjük a baktériumok elszaporodását és mérsékelhetjük a szagok terjedését, hanem megspórolhatjuk az eddigi vízmennyiség 90 százalékát, nem is kell többször lehúznunk a kefézés miatt.

  A vízmennyiség használatának mérséklése márpedig igen fontos: tudtad, hogy minden nap 141 milliárd liter vizet használunk világszerte csak arra, hogy lehúzzuk a vécét?

  A Teflonnál is csúszósabb réteget minden 50. öblítés után újra kellene fújni, írja a The Guardian a Nature Susainabilityben publikált tanulmány alapján.

 • Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök kesztyűt húzott, hogy a manchesteri Jimmy Egan Bokszakadémián néhány kombináció után arról a választási ígéretéről beszéljen, miszerint a késbirtoklással kapcsolatos priusszal rendelkező embereket a rendőrök bármikor megállíthatják és átkutathatják az utcán (ugye a késelések Christopher Marlowe kora óta nem látott szintre emelkedtek a nagyvárosokban).

  Az megszokott jelenség, hogy rendpárti, keménykezű programmal kampányoló politikusok képtelenek megállni azt, hogy akár ingben-zakóban kesztyűt ne húzzanak egy jó PR-fotó kedvéért. De vajon a brit miniszterelnök stábjából senki nem mondta Johnsonnak, hogy lógó ingben, lógó fedezékkel a pontkesztyűre tolt suta ütések nem néznek ki fickósan?

 • A Cracked szedte össze az elmúlt hetek legbizarrabb összeesküvés-elméleteit az internet legsötétebb bugyraiból. Elég erős a mezőny, olyan elméletek vannak rajta, mint hogy az amazóniai őserdőt valójában a természetvédő hippik gyújtották fel, meg hogy a májusban született brit királyi csecsemő csak egy óriási porhintés és fotosop, nem is született meg, sőt, Meghan Markle egész terhességét csak eljátszották.

  Na de ami még ezeket a remek teóriákat is megelőzi népszerűségben, az természetesen Greta Thunberg. A teljesség igénye nélkül a következő bombasztikus leleplező információk keringenek róla a neten (és a legviccesebb/szomorúbb, hogy akadnak emberek, akik ezeket komolyan el is hiszik):

  A magunk részéről biztosak vagyunk abban, hogy ezzel még nem került napvilágra az igazság minden kicsi kirakós darabkája, és ugyan fontosak ezek az információk is, ami azonban sokkal lényegesebb, az a történetben meghúzódó Gyurcsány-szál.

 • Vannak olyan ötletek, amik papíron marha jól néznek ki, de a valóságban nem pont úgy sülnek el, ahogy azt tervezte az ember. Pont ilyennek tűnik az a dél-dakotai drogellenes kampány, aminek az a fő szlogenje, hogy "I'm on meth", vagyis kb.

  metamfetamin-függő vagyok.

  Nem vicc, tényleg erre van felhúzva az egész, az állam kormányzója itt beszél arról, hogy miért ezt választották szlogennek, és itt egy csomó kép is a kampányhoz.

  A legjobb, hogy a dologban amúgy van ráció. Az "I'm on it" azt is jelentheti, hogy rajta vannak az ügyön, vagyis foglalkoznak vele, és a szlogen a függők őszinteségére is utalhat, de ahogy azt többen kiemelték, mindezek ellenére azért nem tűnik túl jó döntésnek a kormányzóval kimondatni azt, hogy metamfetamin-függő. Az mindenesetre biztos, hogy a problémára tutira sikerült felhívni ezzel a figyelmet.

  (via)

Rovatok