Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Fővárosi Állatkert lakói is ünnepelnek. A számukra kikészített tökjó falatokra a szurikáták is ráharaptak.

 • Egy 45 éves amerikai fitneszoktató megdöntötte az egy percen belüli húzódzkodás világrekordját: 34-szer húzta fel magát.

  A nyugat-virginiai nő napi 100 húzódzkodással kezdett márciusban, amikor a Covid–19-járvány miatti lezárások nyomán otthon maradtak férjével. Rupa Huleték pedig úgy döntöttek, hogy különböző fitneszkihívásokkal ütik el az időt.

  Nagyon kevés ember van, aki szerintem rekordokat képes megdönteni vagy újakat felállítani. Ezért megtiszteltetés, hogy ebbe a csoportba tartozhatom, főleg úgy, hogy 45 éves vagyok

  – fogalmazott egy tévécsatornának adott interjúban az újdonsült rekorder.

 • Az amerikaiakat a felvétel szerint nem hozta lázba az előzetes szavazás lehetősége az elnökválasztás kapcsán. Tekintve, hogy a világ egyik legfontosabb emberének megválasztásáról van szó, ez akár meglepő is lehetne. A levélben történő szavazás kétségkívül népszerűbb, eddig kb. 80 millióan voksoltak ily módon. Persze a Covid járvány idején mindenki jobban jár ez utóbbival, leszámítva a már eddig is túlterhelt amerikai postát.

  Fotó: Vajó Zoltán, Phoenix, Arizona

 • Körülbelül ezerkétszáz elektromosroller-használó került kórházba tavaly Ausztriában – írta pénteken a Kronen Zeitung egy friss tanulmányra hivatkozva.

  A sérülések oka leggyakrabban a túl gyors tempó, a figyelmetlenség, a piros lámpák figyelmen kívül hagyása, a talajviszonyok téves felmérése, az alkoholfogyasztás és a túlzott magabiztosság.

  A legtöbb esetben 40 év alatti férfi rollerezők kerültek kórházba. A balesetek főleg járdákon és bicikliutakon történtek. Az eredmény törött csontok, horzsolások, zúzódások.

  A felelőtlen rollerezők önmagukon kívül a járókelőkre jelentik a legnagyobb veszélyt. Az elektromos rollerek parkolásának szabályozatlansága is problémát jelent, mivel az utcákon hagyott – többnyire bérelt – eszközökbe sok járókelő beleütközik.

  A cikkben szemlézett tanulmányból az is kiderül, hogy a bécsi e-rolleresek mindössze három százaléka használ védősisakot.

  Itthon sem veszélytelen a rollerezés

  A Magyar Távirati Iroda (MTI) október 11-én írta meg, hogy rollerest gázolt halálra egy turistabusz a XI. kerületi Fehérvári úton. A turistabusz és az elektromos rollerrel közlekedő férfi is párhuzamosan haladt egymással a Fehérvári úton a belváros felé. Az ütközés akkor történt, amikor a busz jobbra kanyarodott egy utcába, az egyenesen haladó rolleres pedig nem tudott megállni, és a jármű alá csúszott. Az áldozat közösségi megosztáson alapuló rollert használt.

Rovatok