Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha valaki szombaton a Hősök terén járt, egy - még ezen a helyszínen is - szokatlan eseményt láthatott: emberek álltak a tér közepén, a kezükben egy-egy doboz társasjátékkal, amit aztán az égnek emeltek, mint bringás felvonulás után a bringákat szokás. Megrendezték ugyanis az első társasjátékos flashmobot, épp akkor, amikor a hazai társasfüggőket összegyűjtő Facebook-csoport tagságának mérete elérte a 10 ezer főt.

  Mi is folyton arról beszélünk, hogy kevés jobb szabadidő-eltöltési lehetőséget lehet kitalálni, mint a társasjátékozást (itt gyűjtöttük össze az ezt bizonyító cikkeinket), és tényleg egyre nagyobb az ezzel egyetértő közösség Magyarországon. Amit még egy dolog bizonyít: a tízezer csoporttag örömére egy rakás játékosklub, játékbolt, játékkiadó, társas-kávézó vagy játékrajongó ajánlott fel társasokat sorsolásra - ebben a pillanatban épp hatvannál is több játék és más ajándék várja a sorsolást.

 • "Képek, amik olyan rondák, hogy már szépek" címen szoktuk minden év végén szemlézni a legkülönösebb rendőrségi fotókat; a Tiszalöki lakatlan házba tört be című rendőrségi tudósításhoz mellékelt helyszínelési fotóknak szerintem mindenképp helye lesz az idei válogatásban. A történet hozzá annyi, hogy egy férfi felfeszítette egy éppen lakatlan ház ajtaját, majd elvitt mindent, de tényleg mindent, amit csak talált - és ez a minden nem volt túl nagy értékű.

  Rendőrségi bikkfanyelven mindez így hangzik:

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást L. István 40 éves tiszalöki lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. december 12-én ajtókifeszítés módszerével betört egy tiszalöki lakatlan házba, ahonnan szerszámokat, ruhaneműt, porcelán étkészletet és egy motoros láncfűrészt tulajdonított el. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit néhány órán belül otthonában elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították. A férfi lakóházában az eltulajdonított értékek nagy részét megtalálták és lefoglalták. L. Istvánt a beszerzett bizonyítékok birtokában a nyomozók 2019. február 5-én a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tiszavasvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 • Valamiért a brit férfiak 12 százaléka azt hiszi, hogy ők annyira férfiak, hogy simán pontot tudnának szerezni a világ egyik legjobb női teniszezője, Serena Williams ellen.

  A 444.hu szúrta ki azt a videót, amelyen Dude Perfect nevű texasi férficsapat - ők nem teniszezők - egyszerre állt ki Williams-szel.

  Az amatőr, átlagos férfiak már Williams szerváit sem tudták fogadni, nemhogy pontot szerezni. Pedig volt, hogy egyszerre hatan várták a labdát.

 • Több mint hatvan év után először költöttek ki tojásokat rövidcsőrű lilék Chicagóban, ahol emiatt el kell maradnia egy vízparti fesztiválnak.

  A Mamby on the Beach szervezői pénteken jelentették be, hogy az augusztus második felére meghirdetett fesztivál idén rajtuk kívül álló okok miatt elmarad.

  A rövidcsőrű lile ugyanis veszélyeztetett faj, amelynek bár rendkívül nagy az elterjedési területe (Kanada és az Amerikai Egyesült Államok területén fészkel), egyedszáma viszont aggasztóan kicsi, így megmentésre szorul.

  A szervezők megpróbáltak másik helyszínt keresni a rendezvénynek, de végül belátták, hogy egy hónappal a fesztivál előtt már nem fognak olyan partszakaszt találni, amelyik alkalmas lenne a Mamby on the Beach befogadására.

  A fesztiválon idén olyan nevek léptek volna fel, mint a Brockhampton, Flying Lotus, Santigold, Troye Sivan, a Sylvan Esso, Bob Moses és a Washed Out.

  Idén egyébként Magyarországon is történt hasonló: Zebegényben egy nagy csapat parti fecske sajátította ki az éppen felújítás alatt lévő strandot, így a védett madarak miatt az idei nyárra strand nélkül maradt a település. Az erről szóló videónkat itt nézheti meg.

  (via Consequence of Sound)

Rovatok