Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A legjobb dolog abban, hogy időnként választásokat tart az ország, kétségkívül az, hogy ilyenkor a felelős politikusok ész nélkül szeretnek mindenféléket átadni, így aztán évek óta halogatott beruházások fejeződnek be, legyen akár építkezés, akár felújítás. Az őszi önkormányzati választások közeledtével a ferencvárosi, Vaskapu utcai gyerekorvosi rendelő és védőnői szolgálat is megújult, a váróteremben pedig egy kifejezetten a Makovecz Imre-i értelemben vett organikus-generikus stilizált műfát is sikerült elhelyezni.

  Elsőre meglepő a látvány, de a fotót beküldő olvasónknak tetszett az ötlet, szerinte több ilyen, a hétköznapi hangulattól eltérő megoldás kellene mindenfelé.

 • A rendőrség idén júliusban megjelent hivatalosan az Instagramon, és de jól tette!

  A Szerv hivatalos kommunikációjában, közleményeiben, válaszaiban mindig nagyon kimért, és szakmai, a rendőrök itt egyenruhások, és senki sem simán csak rendőr, mindenki valami hosszú, soknevű helyen dolgozik, minimum a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozója, vagy a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának munkatársa.

  És július elején - a BVOP után nem sokkal - elindították Instájukat a rendőrök: Gál Kristóf szavalta egyenruhában a Belga Rendőrmunka című számát, aztán magyar rendőrök szelfiznek horvát kollégáikkal Zadarban, de azt is elindították, hogy jól fotózó rendőrök fotóit teszik ki, nyilván azokat, amiben a villámló ég előtt rendőrautó parkol.

  Aztán egy hete egy megható videót töltöttek fel egy 6 éves kisfiúról, aki miután édesanyja életét megmentette azzal, hogy hívta a segélyhívót. A fiút bevitték a tevékenységirányító központba, találkozott a rendőrrel, akivel telefonon beszélt, és ajándékokat is kapott. És az instasztorikról nem is beszélve

  Vannak régi fekete-fehér fotók rendőrladákról, sőt, ezt a szörnyű #bottlecupchallenge-t is egy életre nyerték meg ezzel a posztjukkal. De a vasárnapi posztjukkal tényleg végleg megmutatták, hogy mindenkinél jobban értik az Instagramot, a kommentelőket, és 2019 Magyarországát:

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Roswellnél is ott voltunk... ***** #hatersgonnasayitsfake #hatersgonnahate #believe #iwanttobelieve #ufo #alien #rendőrség #police #hivatás

  Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés,

  Szóval kövessék csak bátran a Police_hu Instát!

 • A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság térfigyelő-kamerafelvételén a térfigyelő szolgálat BMW típusú járműben tartózkodó, és feltehetőleg kábítószert fogyasztó személyekre lett figyelmes, olvasható a police.hu-n.

  A helyszínre érkező járőrök azonban már senkit sem találtak az autóban. Kis idő elteltével, a szolgálat újbóli jelzésére a rendőröknek sikerült feltartóztatni a BMW-t Dunaújvárosban, az Építők útján. Az egyenruhások a járművet átvizsgálták, amelyben fehér színű, kábítószernek tűnő anyagot találtak, melyet lefoglaltak. Az autóban tartózkodó két férfit a rendőrségre előállították. A nyomozás során beszerzett szakértői vizsgálat alátámasztotta, hogy a lefoglalt anyag kábítószernek minősül, továbbá mindkét előállított személynél alkalmazott mintavétel eredménye igazolta az amfetamin fogyasztását.

 • Theresa May május 24-én jelentette be lemondását. Ettől még a jókedve és ikonikus tánctudása megmaradt, tegnap az Abba koncerten mutatta be a Henley Fesztiválon. 

   Az erről készült videót pedig örömmel megosztotta a saját Twitter oldalán is.

  2018-ban is táncolt, ekkor már kormánya elég szorult helyzetben volt.

Rovatok