Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Moby-ról mostanság nem a zenéje miatt került be az újságokba, hanem az egyre furcsább húzásaival. Idén tavasszal írt egy könyvet, mindenféle tulzó állítással, például hogy még évekkel ezelőtt romantikus kapcsolata volt Natalie Portmannel. A színésznő azt mondta, hogy valójában csak néhányszor találkoztak, de soha nem volt semmilyen komolyabb kapcsolat közöttük. Akit részletesebben érdekel a botrány, az olvassa el a néhány hónappal ezelőtti cikkünket az egész helyzetről.

  Az akkori botrányos időszak végül azzal ért véget, hogy Moby visszavonulót fújt, elnézést kért és azt ígérte: egy időre eltűnik. Ezt a csendet szeptember elején törte meg, akkor a brazil erdőtüzekkel és a klímaváltozással kapcsolatban posztolt.

  Legújabb posztjához viszont egy friss képet csatolt, amin legújabb tetoválása is látszik.

  VEGÁN EGY ÉLETRE - olvasható mostantól a nyakán.

  Azt írta a kép mellé, hogy 32 éve vegán, úgyhogy azt érzi nem kockáztat túl nagyot ezzel a tetoválással. Illetve azt, hogy az állatok jogaiért való harc a legfontosabb munka az életében.

 • Talán nem vette észre, de ön tíz év alatt 26 milliárd dollárral teljesített jobban, mint Oleg Gyripaszka orosz milliárdos. (Van Magyarországon valaki aki több mint 27 milliárddal, őt most hagyjuk.)

  Hogy ez nem feltétlenül éreztette hatását az ön életében, annak az az oka, hogy ezt a párharcot valójában nem ön nyerte, hanem az alumíniumkirály vesztette el, akinek 2008-ban 28 milliárd dollárra taksált vagyona volt.

  És most az is kiderült, hogy miért, úgyhogy az egykor leggazdagabb orosz egy hazai bírósághoz fordult – írta a Newsru.com. Biztos, ami biztos, saját szülővárosában, a dél-oroszországi Uszty-Labinszkban. Méghozzá három, 10 évvel korábbi cikkért, amelyeket a brit Times, a Telegraph és az amerikai Nation közölt. Ezek a cikkek ugyanis Gyeripaszka szerint olyan valótlan állításokat tartalmaznak, amelyek kulcsszerepet játszottak abban, hogy a milliárdos cégeivel és személyével szemben is nemzetközi szankciókat vezettek be. (Bár a helyzet nem ennyire rossz, néhány szankciótól sikerült megszabadulnia, például a legfontosabbtól, a Ruszal alumíniumipari konszernt érintőktől.) 

  De a többi sem kéne szerinte, mert nem igazolható sem az, hogy magasrangú orosz hivatalnokok érdekében járt volna el üzletemberként, sem az, hogy Donald Trump egykori kampánymenedzsere, Paul Manafort 10 éven át neki dolgozott volna. Igaz, nem ezek miatt a vádak miatt ítélték el Manafortot. 

  Gyeripaszka most azt szeretné elérni Uszty-Labinszk kerületi bíróságán, hogy mondassák ki a lapokkal a cikkekben foglalt állítások valótlanságát, amivel az amerikai szankciók is okafogyottá válnának. Ezt ugyanis Gyeripaszka az amerikai bíróságon hiába próbálta bizonyítani, de otthon valamiért más eredményre számít. Szerinte a szankciók miatt néhány év alatt – amikorra szankciók nélkül is alig 10 milliárdra csökkent egykori vagyona – további 81 százalékot, 7,5 milliárd dollárt zuhant – innen tudható, hogy a válságban megtépázott, 10 éve egy tollal Putyin által megalázott, több építőipari, bányaipari, biztosítási vállalkozásában megrogyasztott üzletembernek mára alig 1,8 milliárd dollárja maradt. 

Rovatok