Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Többet nem kellett menjen.

    Nádai Anikó aminap a Reggeliben mesélt arról, hogy már 35 éve keresi az útját a sportban, de egyelőre nem találja a neki való mozgásformát. Mint mondja, úgy hiszi, nincs az a sport, ami igazán boldoggá tenné.

    „Voltam már mindenen, ráztak már árammal. Speedfitneszen, mindenen, és természetesen kipróbáltam a jógát is; nyújtogattam, meg ilyenek, és akkor mondták, hogy pihenjünk meg. Én úgy megpihentem, hogy elaludtam és hangosan horkoltam. Mondták akkor, hogy többet ide nem kéne jönni” – idézte fel a történetet a műsorvezető, aki most a pilátesztől várja, hogy megjöjjön a kedve a mozgáshoz.

    „Futottam, úszni nem tudok, volt ez speedfitnesz, a boksz meg annyira nem én vagyok. Nem is tagadom, azzal ne is keressenek, fogalmam sincs hozzá. Szerintem nem is bírom elviselni, hogy megüssenek. Jézusom, ne.” – szörnyülködött Nádai. 

  • Őrzik a húsvéti hagyományokat.

    Sánta László a minap a Meglepetés magazinnak beszélt arról, hogy az ő családjukban, hogyan készülnek a húsvéti ünnepekre. A népszerű színészt legutóbb a Farm VIP-ben láthatták a tévénézők, ahová azért jelentkezett elsősorban, hogy a fiának megmutassa, egy erős férfi, és vele együtt a szülei is büszkék lehessenek rá. Most elárulta, hogy kisfiával őrzik a hagyományokat, és idén is mennek locsolkodni.

    Lacika édesanyján kívül a nagynéniket is meglocsoljuk. Lacika már tavaly is saját verssel készült, idén sem lesz másként. Már megírtuk a pár soros versikét, épp most próbálja megtanulni.

    A 43 éves édesapa sajnálja, hogy a húsvét veszített a jelentőségéből, mert amikor ő volt gyerek, sokkal nagyobb hagyománya volt a keresztény ünnepnek.

    „A román forradalom előtt, 1989-ben költöztünk át Nagyváradról Békéscsabára. Emlékszem, hogy kisgyerekként kifejezetten büdös kölnivel locsolkodtam, szinte elfutottak előlem a lányok, nehogy a hajukra menjen a kölnivíz. A rendszerváltás környékén már Békéscsabán laktunk. Édesanyám finomat főzött, kötözött sonka és házikolbász mindig került az ünnepi asztalunkra. Az öcsém, néptáncos lévén, már gyerekként is fontosnak tartotta a hagyományőrzést, így lovas kocsin járt locsolkodni a társaival, és vödörrel öntözte a környékünkön lakó lányokat” – idézi fel Sánta László.

  • Imádja az apaságot a műsorvezető.

    Dallos Bogi és Puskás Peti a kisfiuk, Ábel érkezése óta életük egyik legboldogabb időszakát éli, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a szülővé válásról gyakran beszélnek, és a csöppségről is mutatnak képeket. Nemrég a büszke édesapa azt is elárulta, hogy az első pillanat óta nem tudja levenni a tekintetét a gyermekéről, akivel minden szabadidejét igyekszik együtt tölteni. Most közösségi oldalán egy aranyos felvételt osztott meg arról, ahogy a fiának énekel az Oroszlánkirály című rajzfilmből.

    A színházi világnap alkalmából az aktuális kedvenc szerepeim: Timon, Pumba és Simba egy dalon belül. Már a Nyomorultak is elég jól megy egyedül, de azt még csiszolni kell, de szerencsére nagyon hálás a közönségem!

    – írja posztjában a tévés.

  • Egy brit startup cég szerette volna a láthatatlanság szuperképességet valósággá tenni, amely megvalósításához már rettentő közel állnak. A londoni székhelyű Invisibility Shield Co. nemrég egy közel két méter magas plexit, valamint egy hordozható, feltekerhető ponyvalapot dobott piacra, amelyek fényes nappal is képesek elrejteni személyeket és tárgyakat. – írja a brit Metro.

    A csapat, amely nemrég indította el Kickstarter gyűjtését, azt mondja, hogy négy évet töltöttek az optikai álcázási technológia kifejlesztésével és tesztelésével, amely átütő siker lett. Az Invisibility Shield tervezője, Tristan Thompson szerint a lehetőségek végtelenek, de ami a legfontosabb, ezek a „pajzsok” nagyon szórakoztatóak, hatékonyak, és izgalmas volt elkészíteniük őket.

    „Ki akartuk próbálni, hogy meddig tudjuk ezt a technológiát fejleszteni. Egy valódi, működő láthatatlansági pajzs, amit csak fel kell tekerni és a válladra akasztani? Két évvel ezelőtt senki sem gondolta, hogy ezt bárki is meg tudja csinálni.” – mondta Thompson.

Rovatok