Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Balaton-felviéken kezdenek új életet.

    Nagy változások elé néz Istenes Bence és Csobot Adél, valamint két közös kisfiuk: vidékre költözik a családjuk. A hírről vlogjában számolt be a műsorvezető.

    „Már nagyon régóta kacérkodunk ezzel a gondolattal. Konkrétan az elmúlt években, tehát nem hónapokról beszélünk.”

    A sztárpár meg is mutatta leendő otthonukat, egy 30 éves, felújításra váró házat vásároltak meg a Balaton-felvidéken. Bár bőven lesz dolguk még az ingatlannal, abban bíznak, hogy nyár végére már be is tudnak költözni. Döntésüket főleg gyermekeik motiválták, de a helyi atmoszféra is nagy szerepet játszott választásukban.

    „Mi nagyon szeretjük a vidéki létet, a vidéki embereket, a vidéki emberek lelkületét, ezeket az energiákat, amik vidéken vannak.”

  • A cukrász édességeiért rajongóknak persze nem kell megijedniük.

    Meglepő dolgot árult el férjéről Liptai Claudia. A műsorvezető kisebbik gyermekének édesapja, Pataki Ádám leginkább cukrászmesterként volt eddig ismert, ám mint most kiderült, az édességeken kívül a dallamokhoz is remekül ért.

    „Az én férjem zenél, aki ezt is tudja. Mi meg táncolunk" 

    – osztotta meg követőivel Liptai egy 24 óráig elérhető Instagram sztoriban, de mint kiderült, nem csak a család fogja ropni Pataki műsorára: a férfi hétvégén lemezlovasként fog fellépni nagyközönség előtt, egy óbudai golfklub szezonnyitó partiján.

    (via Blikk)

  • A széria az HBO Maxen debütál majd.

    Előzménysorozatot kap a Stephen King nagysikerű regénye alapján készült AZ, amely Üdvözöljük Derry-ben címmel érkezik majd az HBO Max streamingszolgáltató felületére. A projekt még bőven készülőfélben van, így sokat nem tudni róla, a 2017-es, valamint 2019-es AZ-filmek főszereplője, Bill Skarsgard azonban most elárulta, mit szól a dologhoz, valamint hogy visszatér-e, mint a bohóc alakot öltött démon, Pennywiser.

    „Meglátjuk, mivel rukkolnak elő és mihez kezdenek vele. Én mindenesetre jelenleg nem veszek részt a projektben” – nyilatkozta a színész, de mivel még valóban nagyon az elején járnak a sorozat készületei, meglehet, hogy ez a jövőben változik majd. Skarsgard mindenesetre tanácsot adott Pennywiser leendő megformálójának:

    „Ha esetleg másnak kéne eljátszania, akkor a tanácsom a következő színésznek: csináld a magad módján, ahogy neked jó, hozd a magad verzióját, érezd jól magad, már ha érted, mire gondolok. Én legalábbis úgy gondolom, az volt igazán örömteli ennek a karakternek a megformálásában, hogy milyen hihetetlenül absztrakt volt." 

    (via IGN)

  • Egy München mellett található sörfőzde megalkotta az első granulátumos sört, amelynek csak vízre van szüksége ahhoz, hogy egy pohár habos frissítőt hozzon létre. A készítők elmondása szerint a víz hozzáadásakor a por felhabzik, amely egy kanállal való felkeverése után pontosan olyan lesz, mint egy hagyományos sör.

    Az ötlet lényege, hogy hatalmas megtakarítást tudnának realizálni a szállításon, mivel így nem lenne szükség üvegre sem. Egyetlen bökkenő, hogy az sör jelenleg alkoholmentes, de állítólag már készül egy alkoholos változat is. A port a Neuzeller kolostori sörfőzde készítette, amely a térség évszázadokon keresztül átadott hagyományos sörfőző művészetet alkalmazza. A vállalat technológiai partnerek és sokévnyi kutató munka segítségével hozta létre első porállagú termékét. Reményeik szerint a fogyasztók nyitottak lesznek az innovációra, amint maguk is megtapasztalják a terméküket. Ennek köszönhetően nem csak az iparág ökológiai lábnyoma lenne kisebb, de akár olcsóbban is lehetne kapni az italt.

Rovatok