Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képeken, ahogy etetés közben a játékos rókakölykök az anyjukhoz bújnak a homokdűnék között található odújuk közelében. A kicsinyeket, akik a nőstény rókát még több élelem reményében zargatták, Patrick van Bakkum amatőr fotós vette észre a hollandiai Zandvoortban.

  „Úgy néz ki, mintha a kölykök odabújnának az anyjukhoz, de valójában azt ellenőrzik, hogy van-e maradék étel a szájában. Gyakran teszek több kilométeres sétát, hogy megtaláljam a lehetséges rókaodúkat, ezért ez türelemjáték. Még a rejtekhelyük megtalálása után is létfontosságú, hogy elvegyüljünk a környezetben, és csendben maradjunk, hogy elnyerjük az anya bizalmát. Aztán amint biztonságban érzi magát, hívja a kölykeit etetni.”

 • A piacra került egy tenyérnyi méretű, videokamerával felszerelt drón, amely képes szelfiket készíteni vagy követni a felhasználót a tökéletes légi felvételek készítéséhez. A Hover Camera X1 csuklós teste lehetővé teszi, hogy használaton kívül 125 grammos, 127 mm × 86 mm × 31 mm méretű csomaggá lehessen összehajtani. A propellerek körüli védőburkolat lehetővé teszi továbbá, hogy a felhasználó kezéből sérülés veszélye nélkül felszálljon.

  A Kaliforniában gyártott drón távolról vezérelhető, illetve okostelefonos alkalmazással előre programozott repülési módokba állítható. Az újdonsága magyarán, hogy használható kézi irányítás nélkül is. Magán a drónon található gomb segítségével a felhasználók öt repülési mód közül választhatnak. Ezek közé tartozik az egy helyben lebegés, a követés, amikor az eszköz a mozgó felhasználó mögött repül; a nagyítás, amikor a felhasználó közelében indul, majd visszarepül egy szélesebb felvételhez; a keringés, amikor körbe-körbe repül a felhasználó körül, valamint a madártávlat, amikor felülről egyenesen a felhasználóra néz le.

 • Nem adta könnyen magát Kim Cattrall, de végül rávették a szereplésre.

  Együtt örül most megannyi Szex és New York-rajongó, jó hírek érkeztek ugyanis a Variety háza tájáról: újra összeáll a sorozat eredeti négyese az És egyszer csak második évadában, visszatért a Samantha Jonest alakító Kim Cattrall. Nem szabad azonban hosszú epizódszerepekre számítani, a színésznő csak egy nagyon rövid cameót vállalt el, állítólag, a szezon utolsó részében.

  Ettől függetlenül nagyon meg kellett szenvednie a szériát gyártó HBO-nak Catrallért, aki, mint ismert, már a Szex és New York-filmek forgatása alatt is rossz viszonyban állt kolléganőivel, főleg Sarah Jessica Parkerrel. Emiatt nem is vállalta főszereplő társai közül egyedüliként az új sorozatban való visszatértést, most azonban a streamingplatform ügyvezető igazgatójának személyes kérésére belement egy jelenetbe.

  A történet szerint Londonba költözött Jonest az értesülések szerint egy telefonbeszélgetés közben láthatjuk majd, így a színésznőnek sem a kollégáival, sem a producer Michael Patrick Kinggel nem kellett személyesen találkoznia.

 • Neki is nemrég született kisbabája.

  Csak úgy özönlenek a gólyahírek Hollywoodból mostanság: nemrég kiderült, hogy Robert de Nirónak a legnagyobb titokban kisbabája született, szám szerint a hetedik, a hét elején pedig Al Pacino barátnőjének várandósságától volt hangos a világsajtót. A 83 éves színész és 29 éves párja, Noor Alfallah nyárra várják első közös gyermeküket, a kismama ugyanis már a nyolcadik hónapban jár. Ő lesz A sebhelyesarcú sztárjának negyedik csemetéje.

  A nemsokára újra apai örömök elé néző Pacinónak most kollégája és régi jóbarátja üzent, akit egy interjú során kérdeztek arról, mit szól a friss hírekhez.

  „Micsoda fickó! Gyerünk, Al, az Isten áldjon meg téged!” – felelt De Niro, előtte pedig így kommentálta a dolgokat:

  „Figyelj, nekem tegnap mondták, hogy Al Pacinónak babája lesz, ő meg pár évvel még idősebb is nálam. Az Isten áldja meg, nagyon örülök neki!” – mesélte a filmsztár, aki szerint ebben a korban már más apának lenni, hiszen több dologgal tisztában van, mint fiatalként volt.

Rovatok