Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Festményre illő szépségű felvételek készültek néhány szomjas zsiráfról egy vízmosásnál Dél-Afrikában. A fotókon is jól látható, hogy a méretes patásoknak nincs könnyű dolguk, ha megszomjaznak: széles terpeszbe kell vágniuk magukat, ha inni akarnak. Mivel ebben a testhelyzetben teljesen védtelenek, mindig van egy zsiráf a közelükben, aki szemmel tartja őket és ha szükséges, figyelmezteti őket, ha ragadozó közeledik.

  A fotókat Peter Batty természetfotós, készítette a dél-afrikai Mkuze vadrezervátumban. Naplementekor kapta a zsiráfokat lencsevégre, méghozzá egy igen szokatlan perspektívából: alulról örökítette meg a lefetyelő patásokat.

 • Feleségét közben tanulmányútra küldené.

  Nem mindennapi ötletet eszelt ki Dévényi Tibor annak érdekében, hogy megélhesse, milyen nagyszülőnek lenni. A Három kívánság atyja nem tagadja: nagy szívfájdalma, hogy nem született unokája, ám hiába vágyik arra, hogy valamelyik fia megajándékozza őt egy unokával, ugyanis egyelőre egyik gyermeke sem akar házasságot kötni. 

  Az jutott az eszembe, hogy ha örökbe fogadhatnék egy 25 éves lányt, akkor szívesen lennék a pót nagypapája. Természetesen minderre egy casting után kerülne sor. A feleségemet pedig ezek után elküldeném egy igen hosszú tanulmányútra, úgyis nagyon szeret utazni, nemrég jött haza Olaszországból

  – fogalmazott a Ripostnak nevetve a retro DJ, aki 14 együtt töltött év után, tavaly vette feleségül a szerelmét, Beát.

 • Rekordot döntött.

  Bár hivatalosan nem ismerték el, mégis egy kivételes rekordot döntött meg egy dagesztáni nyugdíjas. A Bahama Aigubov nevű férfi azzal vált ismertté, hogy két és fél óra leforgása alatt 11,1 kilótól szabadult meg. Neve 2019-ben is bekerült már az orosz Rekordok Könyvébe: akkor egy ötórás verseny során adott le 9,3 kilót, nemrég azonban túlszárnyalta ezt Egy, Mahacskalában rendezett 21 km-es versenyen.

  A dagesztáni nyugdíjas szentül hiszi, hogy a világon ő képes a leggyorsabban fogyni. Rekordját egyébként azért nem ismeri el a Guinness Rekordok Könyve, mert a gyors fogyással nem akarják  veszélyes kísérletekre ösztönözni az embereket.

  Ez alatt a 3 és fél év alatt sokan próbálták megdönteni a rekordomat, amerikaiak és oroszok egyaránt. Az amerikaiak erre nem képesek: 25-en próbálták meg, még az elit katonai csapatok is, de több mint fele kórházban kötött ki

   – fogalmazott a nyugdíjas.

  (via nlc)

 • Megosztotta a titkát.

  Jennifer Aniston 54 évesen is kirobbanó formával büszkélkedhet, ami miatt sokan irigylik is. AJóbarátokcímű sorozat sztárja , akiről a napokban előkerült egy fehérneműs fotósorozat is, úgy véli: nem csak izzasztó edzésekkel és a szigorú diétával lehet elérni a vonzó alakot. Szerinte sokkal fontosabb a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás.

  Elmondása szerint a sok pihenésnek köszönheti, hogy kicsattanó az egészsége.

  Rengeteg vizet iszom, naponta átmozgatom a testem, teljes értékű, friss ételeket eszem és annyit alszom, amennyit csak lehet. Mondjuk az utóbbi elég nagy kihívást jelent számomra, de nagyon fontos. Meg is érzem, ha nem pihenek eleget. Mindezek mellett igyekszem odafigyelni arra is, mit engedek be a fejembe. Néha ki kell kicsit kapcsolni a zajt

  – magyarázta a színésznő, aki az alvást azért is tartja fontos dolognak, mert évekig álmatlanságtól szenvedett. Az alvás hiányától egészségi problémái lettek.

  (via Female First)

Rovatok