Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kovács Patrícia és volt férje, Gusztos Péter 2017-ben döntöttek úgy, hogy elválnak egymástól, de közös kislányukat azóta is együtt nevelik. A színésznőre aztán tavaly újra rátalált a szerelem, ugyanis Medveczky Balázs mellett találta meg a boldogságot, akivel az egyik első meghatározó élményét májusban meg is osztotta, amikor tandemugráson vettek részt. Most Kovács őszintén beszélt arról, hogy miután a házassága 9 együtt töltött év után zátonyra futott, hiába próbált helytállni a színpadon, legbelül mégis összetört.

  „Egyszer csak rádöbbentem, hogy nem az élet szúrt ki velem már megint, hanem én csinálom ezt magammal. Hogy nincs értelme másokat, a környezetemet, a gyerekkoromat hibáztatni azért, ami velem történik, a rossz döntéseimben én legalább annyira benne vagyok.

  Vállalnom kell értük a felelősséget, hiszen elmúltam negyvenéves, csak rajtam múlik, milyen életet élek. Akkor vettem kezembe a sorsomat. Elkezdtem pszichoterápiára járni, bevetettem mindent, a karmikus asztrológiát, az angyalozást, a jógát, bármit, ami szembejött. Mertem segítséget kérni, és milyen jól tettem!

  Pontosan kilenc hónap kellett ahhoz, hogy úgy érezzem, végre felálltam, és kezembe vettem az irányítást. Kihordtam egy új életet. A sajátomat” – fejtette ki a Nők Lapjának.

  Mint mondta, régebben még mindenáron megakartam felelni másoknak, de ez rendre oda vezetett, hogy előbb-utóbb egy búra alatt érezte magát.

  „Nem tudtam meghúzni a határaimat, mert mindig attól tartottam, hogy ha ellentmondok, és nem azt csinálom, amit a másik szeretne, akkor az illető azt fogja hinni, hogy nem szeretem eléggé. Holott valójában saját magamat nem szerettem eléggé. Ezért rendeltem magamat alá a párkapcsolataimban és a barátságaimban is. Aki most veled szemben ül, az már egy másik ember. Kedvesen, de határozottan meghúzza a határait, és fel meri vállalni az igényeit. Ha úgy adódik, mer nemet mondani, és nem rágódik azon, hogy a másik megsértődik-e. Ma már csak olyasmit vállalok el, amit szeretek csinálni, legyen az szerep vagy más felkérés, és a baráti köröm felétől is megváltam. Nem szeretnék többé mérgező kapcsolatot, felszültséget magam körül” – idézi a Blikk a színésznőt.

 • A művésznő 87 évesen is dolgozik.

  Sokan várták már, hogy igazán megjelenjen a nyári jó idő, de egyik napról a másikra emelkedett a hőmérséklet 35 fok fölé, így szerdától harmadfokú hőségriadót rendeltek el országosan. A tikkasztó hőség kapcsán a Bors felkereste Pásztor Erzsit, hogy megtudják, hogyan viseli a szélsőséges időjárást. Bár a Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő 87 évesen is szerepeket vállal, de odafigyel, hogy ne legyen sokáig a melegben.

  Nem bírom a kánikulát. Hajnalban voltam a fodrásznál, kilenckor már itthon voltam. Nagyon korán kelő vagyok, ezekben az időkben ez pedig kifejezetten a hasznomra válik. Nem okoz gondot reggel hatkor a piacra indulni, ott mindent be tudok vásárolni. Szépen beosztom a teendőket, és igyekszem minél kevesebbszer kimozdulni a lakásból. És hát én is klímát használok. Az elmúlt években olyan elviselhetetlen lett a hőség, hogy szerintem egyáltalán nem számít már luxusnak a légkondi.

  – magyarázta a lap érdeklődésére Pásztor, hozzátéve: nem véletlen az sem, hogy régen nyáron a színházakban nem voltak előadások, mert azokban az időkben még nem tudták hűteni a teátrumokat. 

  Mint mondja, nehezen bírja a meleget, de abban a színházban, ahol játszik van klíma legalább, ami segít a helyzeten. Idén az utolsó fellépése két hete volt vasárnap, végig ment a klíma, de így is azt hitte, az előadás végére elviszi a mentő. A művésznő tart is a nyártól, hisz négy szabadtéri előadása lesz augusztus végéig bezárólag.

  Tihanyban két darabot is játszom, reméljük, hogy akkor már nem lesz olyan hőség. Zala megyében, Egerváron van a Turay Ida Színháznak egy játszóhelye, ott szintén két előadásom lesz. Fárasztó lesz, mert messze van, és sajnos a két előadás egy hét különbséggel lesz, így kétszer kell utazni. Éppen ott alhatnék, gyönyörű környék, pazar szállók vannak az erdő közepén, és nagyon jó közönségünk van, imádják a színházunkat. Engem külön, klímás autóval visznek, úgyhogy nincs okom panaszra, még ha jó messze is kell mennünk

  – mesélte a nyári munkáiról a színésznő.

 • Filmbe illő történetet mesélt el a napokban két idős nő és egy idős férfi, akik csak nemrég fedezték fel, hogy testvérek, méghozzá meglehetősen különös módon. Lorraine Williams, James McLoughlin és Josephine Morey, akik mindannyian a hetvenes éveikben járnak, a MyHeritage nevű online genealógiai portálnak köszönhetően találtak egymásra, s fejtettek meg egy több évtizedes rejtélyt.

  Ez egy örömteli viszontlátás volt. Nem is viszontlátás, hanem inkább egy találkozó. Mert ez volt az első alkalom, hogy élőben láthattuk egymást

  – fogalmazott a kanadai Chilliwack településén élő Lorraine Williams, aki egészen egy évvel ezelőttig nem is tudott arról, hogy valahol a világban vannak testvérei. Azt, hogy van egy nővére az Egyesült Királyságban, a portálról tudta meg, miután értesítették a DNS-egyezésről. Josephine Moreyval később együtt találták meg bátyjukat, James McLaughlint, szintén az Egyesült Királyságban, Liverpoolban.

  Míg Lorraine-t az apjuk Kanadában nevelte, addig Josephine és James sorsa hányattatottabb volt: a férfi árvaházban nőtt fel, a nő nevelőszülői gondozásba került. A Mirror szerint apjuk, Arthur Sydney John 1951-ben azt követően emigrált Kanadába, hogy Josephine és James megszületett. 

  A lap azt is kiemeli, hogy James egy rövid viszonyból fogant, amikor apja, Sydney 1946-ban munkája miatt Liverpoolba költözött. Mindössze három hetes volt, amikor édesanyja az árvaház lépcsőjén hagyta. Josephine két évvel később született, Sydney azonban annak anyja mellett sem tartott ki: amikor a gyermek körülbelül kétéves volt, szakítottak, Josephine ezért találta magát nevelőszülőknél. Úgy gondolják, Sydneynek már akkoriban is viszonya volt Lorraine anyjával. Josephine és Lorraine között mindössze 13 hónap a korkülönbség. 

  A féltestvérek mára szoros viszonyban vannak, minden nap beszélnek. Személyesen először csak idén, pontosabban június 14-én találkoztak Southhamptonban.

  Le voltam sokkolva. Eleinte nagyon féltem attól, mit hozhat, ha találkozunk, mert nem akartam sérülni, de nagyon megszerettem őket. Most érzem teljesnek az életemet

  – szögezte le Lorraine, akitől féltestvérei megtudhatták, hogy 2000-ben elhunyt apjuk Saint Kitts szigetéről származott. 

Rovatok