Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy brit startup cég szerette volna a láthatatlanság szuperképességet valósággá tenni, amely megvalósításához már rettentő közel állnak. A londoni székhelyű Invisibility Shield Co. nemrég egy közel két méter magas plexit, valamint egy hordozható, feltekerhető ponyvalapot dobott piacra, amelyek fényes nappal is képesek elrejteni személyeket és tárgyakat. – írja a brit Metro.

    A csapat, amely nemrég indította el Kickstarter gyűjtését, azt mondja, hogy négy évet töltöttek az optikai álcázási technológia kifejlesztésével és tesztelésével, amely átütő siker lett. Az Invisibility Shield tervezője, Tristan Thompson szerint a lehetőségek végtelenek, de ami a legfontosabb, ezek a „pajzsok” nagyon szórakoztatóak, hatékonyak, és izgalmas volt elkészíteniük őket.

    „Ki akartuk próbálni, hogy meddig tudjuk ezt a technológiát fejleszteni. Egy valódi, működő láthatatlansági pajzs, amit csak fel kell tekerni és a válladra akasztani? Két évvel ezelőtt senki sem gondolta, hogy ezt bárki is meg tudja csinálni.” – mondta Thompson.

  • A mai napig eljár locsolkodni.

    Balázs Péter és felesége, Csilla a Story magazinnak adtak interjút, melyben többek között arról meséltek, hogyan telnek majd náluk az ünnepek. Mint kiderült, az eddigi utazásaik során feleségével festett tojásokat gyűjtöttek, amiknek minden húsvétkor nagy hasznát veszik.

    Körülbelül száznegyven darab gyűlt eddig össze. Húsvét közeledtével örömmel vesszük elő a tojásokat rejtő dobozokat, és állítjuk fel a tojásfánkat.

     – idézi a 24.hu a Kossuth-díjas színészt, aki egyébként a mai napig jár locsolkodni budaligeti otthonuk környékén:

    A korosztályombeli hölgyeihez természetesen elmegyek most is itt a környéken locsolkodni.

    A házaspár azt is elmondta, hogyan telnek a napjak az átlag hétköznapokban: ilyenkor olvasgatnak, zenét hallgatnak, gondoskodnak a kutyájukról, és nagyokat sétálnak.

  • A nevét is elárulták.

    Megszületett Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó és az egykori öttusázó párja, Pál Rita második közös gyermeke. A Story megkereste a büszke szülőket, akiktől megtudták, hogy kisfiúk született, és a Marci nevet kapta. Mint mondták, mindenképp akartak egy kis testvért, így a gyermek tervezett babaként érkezett az életükbe.

    Hatalmas a boldogságunk! Szerencsére mindenki jól van. Tamás is jelen volt a szülésnél. Marci 4100 grammal jött világra, gyönyörű, egészséges kisfiú. Az apukája is nagyon büszke rá, szülés után az első húsz percet együtt töltötték.

    A sportolópárnak már van egy három és fél éves kisfia, Bence.

    „Bence is izgatottan várta a kistesó érkezését, és egyelőre tetszik neki a baba.” – árulta el az édesanya, hozzátéve: Darnyi mindenben segít neki, apaként ugyanolyan maximalista, mint egykoron a medencében.

  • Mérkőzés után ünnepeltek.

    Mint arról mi is beszámoltunk, kedd este Marco Rossi együttese hazai pályán Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt góljával 2–0-ra győzte le Koszovót a két csapat első ütközetén. Ezzel a magyar válogatott két győzelemmel zárta a márciusi felkészülési mérkőzéseket, így értelemszerűen aznap este óriási volt az ünneplés. Ahogy a Curtis legutóbbi Instagram-posztja bizonyítja a játékosok is kimenőt kaptak, így sikerült a rappernek a válogatott csapatkapitányával, Szoboszlai Dominikkel is fotózkodnia.

    Kapitány. Köszönöm tesi!

    – írja bejegyzésében a rapper kettőjük fotója mellé.

    (via Bors)

Rovatok