Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hamarosan visszatérhetünk Panem 12 körzetébe!

  Izgalmasnak ígérkezik az Éhezők viadala-franchise új, november 16-án érkező filmje, az Énekesmadarak és kígyók balladája. Az eredeti trilógia előzményeként szolgáló mozihoz most befutott a második szinkronos előzetes is, amely jól hozza a 2010-es évek nagysikerű sorozatának hangulatát – nem véletlenül, hiszen a rendezői székben ezuttal is Francis Lawrence foglalt helyet. A friss trailerből az is kiderül, mi ihlette a film (pontosabban az az alapjául szolgáló Suzanne Collins regény) címét:

  A főszerepen Rachel Zeglert valamint Tom Blyth-t láthatjuk, aki a korábbi részekből ismert, Donald Sutherland által alakított Coriolanus Snow fiatalkori énjét játssza, de Viola Davis, Hunter Schafer és Peter Dinklage is feltűnik majd a filmvásznon.

 • Kritikusok és olvasók is lehúzták a Nineteen steps című romantikus regényt.

  Nem valószínű, hogy vélemények és ajánlások díszítik majd a Nineteen steps újabb kiadásának cím- vagy hátoldalát, Millie Bobby Brown másfél hete megjelent regénye ugyanis szinte csak negatív visszajelzéseket kapott eddig.

  A romantikus történet, amely a második világháború idején játszódik, állítólag a színésznő szellemi műve, technikailag azonban közösen készítették Kathleen McGurl írónővel – bár az ő neve már nem fért fel a boritóra. Mondjuk ha a twitterezők bejegyzéseit vesszük alapul, ez nem nagyon látszik meg a végeredményen.

  „Sajnálom, de Millie Bobby Brown könyve azokra a rövid sztorikra emlékeztet, amiket 8 évesen írtam” – fogalmazott egy olvasó, akivel rengetegen egyetértettek.

  A The Telegraph kritikájában laposnak és ismétlődőnek nevezte a regényt, mindössze két csillagot adott rá. A The Irish Independent a történelmi pontatlanságokat emelte ki, míg az i-D újságírója szerint kifejezetten rossz és ízléstelen lett a mű.

  Sem története, sem hangulata nincs

  – jelentette ki röviden és tömören a Goodreads oldal egyik felhasználója.

   Nem ez az első alkalom, hogy Brownnak kritikával kell szembesülnie: a 19 éves híresség pár hónapja eljegyzése miatt is rendesen kapta az ívet, legutóbb pedig koraérett stílusa miatt szálltak bele az interneten.

  (via The Tab)

 • Nyaralás közben is csak az üzleten jár esze.

  A Kőgazdag fiatalok című reality legutóbbi részében PSG Ogli és újdonsült barátnője, Viki Egyiptomba utazott el nyaralni. A kigyúrt TikTok-sztár feje persze pihenés közben is csak a jó üzleteken jár, és rögtön formabontó ötlete támadt, amint találkozott egy helyi férfi tevéivel. Hirtelen felindulásában azonnal körvonalazódni látszott lelki szemei előtt egy virágzó tevebiznisz, így angolul kezdett el üzletelni az állatok tulajdonosával:

  How old are you? No you... in camel

  – érdeklődött a teve életkoráról PSG Ogli.

  Köztudott, hogy testvéreteknek Magyarország jövője az első, szóval el is kezdtem a turizmusról gondolkodni, hogyan lehetne jobbá tenni Magyarországon. Nagyon sok lovarda van Magyarországon, így azt gondoltam, szükség van egy tevardára is. Megnéztem a tevéket, hogy mi újság. Mielőtt a tevarda bizniszt nyélbe ütöttem volna, megnéztem a tevék pacekságát, de nálam a középszerűség nem pálya

  – vélekedett az influenszer.

  (via 24.hu)

 • A negatív kommentelőkre is kitért.

  Erdélyi Mónika az utóbbi években a tévéképernyőkről az internetes oldalakra tette át a székhelyét, YouTube-on és TikTokon is gyárt tartalmakat. Kifejezetten nem sajnálja, hogy a kereskedelmi csatornák nem foglalkoztatják, de azért bevallotta, örülne persze, ha újra saját műsort kapna. És hogy mit szól ahhoz, hogy videói ma már mém-szintre emelkedtek a közösségi oldalakon? Erről a BlikkMizu műsorában mesélt, ahol az utca emberének kérdéseire válaszolt.

  „Örülök neki. Aki nem csinál semmi jelentőset, abból nem lesz mém” – jelentette ki a műsorvezető, kisvártatva pedig be is futott egy ehhez kapcsolódó kérdés, miszerint mennyire szereti a grillázst?

  „Ez a grillázs dolog ez új, és nem tudtam mit jelent, azt hittem, ez egy csúnya dolog. Amikor már folyamatosan ezt kaptam, megkérdeztem egy sráctól ,hogy ez jó vagy rossz, és azt mondta, szeretetből írják. Állítólag egy fagyikóstolós videóban jött ez elő, ez a grillázs. De hogy ebből miért lett mém, ezt miért kapták fel? Mindenesetre én örülök neki...” – idézte fel Erdélyi, majd a negatív hozzászólásokról is kifejtette véleményét:

  „Nem látom a kommenteket, nem nézem, nem olvasom őket. A komment nem engem minősít, hanem azt, aki leírja.”

Rovatok