Index Vakbarát Hírportál

Van, aki nem tudja feldolgozni, hogy háromszáz nő megőrül érte

2018.01.22. 20:29
Ne hívd őket chippendale-nek. A Hot Men Dance egy táncos ötletéből nőtte ki magát nemzetközileg jegyzett csapattá, Magyarországon pedig egy fejlődő cégbirodalommá, mindezt arra alapozva, hogy nők számára adnak elő varietéműsorokat. Olyan varietéműsorokat, amikben rövid idő alatt a táncosok ledobják a ruháikat, esetleg tejszínhabbal vagy testápolóval kenegetik magukat, és egy adott pillanatban felhívnak a közönségből egy szerencsést, hogy körbeünnepeljék. Ez a fajta műsor leginkább a Magic Mike című filmből lehet ismerős: tánc, jelmezek, de nincsen frontális meztelenkedés, nincs csók, nincs szex a színpadon.

Az egész úgy hangzik, mint egy húspiac, amin többezres belépőért cserébe nők sikítva csodálhatnak meg férfitesteket, sőt, ha mázlijuk van, akkor meg is fogdoshatják őket. És egy ilyen műsor olyan is, amilyennek hangzott az előző mondatban, de nem nehéz felfedezni benne a részleteket: a teljesen kifordított erődinamikát, amiben teljes egészében egy férfi irányítja azt, hogyan, mikor, és mennyire érinthetik meg. A játékot a közönséggel, hogy egyenletesen tartsák a sikítozást. A különböző sztereotípiák használatát, akár a figurákban (a nagydarab mamlasz, a piszkosul jóképű, a tetovált rosszfiú), akár a kosztümökben (spártai katonák, rendőrök, tűzoltók). A Hot Men Dance kielégít egy igényt, de még a legelcsépeltebb pillanataiban is rengeteg munka van.

És ennek a rengeteg munkának az irányítópultjában Tímár Péter, azaz művésznevén Pietro Jackson áll, aki Vizoviczki egyik szigetes diszkójában kezdett díszletként táncolni, Dániában diplomázott, dolgozott szakértőként állami beruházásokért felügyelő cégnél és rendezvényszervezőként is, de azt vette észre, hogy a tánc az, ami miatt jön érte a sofőr, és mehet Bécsbe százeurókért egy este fellépni. Ebből nőtt ki aztán a Hot Men Dance, ami megjárt magyar tehetségkutatót, hatodik kerületi szórakozóhelyeket, és tavasszal egy komplett romániai turnét is maga mögött tudhat. Mert a társulat megy haknira, céges bulira, lánybúcsúra, szülinapra, sőt, még jótékonysági rendezvényekre is. Felléptek már Svájcban, Németországban, Ausztriában, Csehországban, Ibizán.

Kisebb-nagyobb megszakításokkal fotósunk egy évig követte a Hot Men Dance-t a különböző magyarországi fellépéseire, és a végén leültünk Tímárral, hogy meséljen arról, miből és hogyan alapította a társulatot, mi a feltétele annak, hogy valaki csatlakozzon hozzájuk, és meddig lehet ezt a munkát egyáltalán csinálni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok