Index Vakbarát Hírportál

Két orosz gyalogló bukott meg a doppingteszten

2008. augusztus 5., kedd 11:19 | aznap frissítve

Egy neve elhallgatását kérő szövetségi tisztviselő szerint pozitív eredményt hozott két éremesélyes orosz gyalogló, Vlagyimir Kanajkin és Valerij Borcsin doppingtesztje, így valószínűleg nem indulhatnak a pekingi olimpián.

A névtelenséget kérő illetékes szerint egy harmadik gyalogló, Alekszej Vojvodin is fennakadt, ám ő nem tagja az olimpiai keretnek.

A hír újabb komoly csapás az orosz atlétikára, miután öt nappal ezelőtt doppingolás gyanúja miatt felfüggesztették a női csapat hét tagját, köztük a középtávfutó Jelena Szoboljevát, aki a 800 és az 1500 méteres síkfutás egyik favoritja volt.

A gyaloglás az orosz atlétika hagyományosan erős száma. A 23 éves Kanajkin második lett 50 km-en a májusi gyalogló Világkupán és idén júniusig ő tartotta a 20 km világcsúcsát. Az 1:17:16 órás rekordot június 8-án döntötte meg honfitársa Szergej Morozov (1:16:43 ó) Saranszkban, ahol ugyan ő is jobbat gyalogolt (1:16:53 ó) korábbi csúcsánál, de csak a másodi helyen ért célba. A 21 éves Borcsin az idény harmadik legjobb eredményével rendelkezik 20 km-en (1:17:55 ó).

Rovatok