Index Vakbarát Hírportál

Nagy vágók napja az MLB-ben

2009. július 28., kedd 13:06

Nagy vágókról kell ma megemlékeznünk, ha már pajzsra emeltük a kreatinos zsemlyét reggeliző Manny Ramierezt (pinch hit) grand slamje után. Az MLB hétfői játéknapján három játékos is félelmetest alakított furkósbottal a kezében, de még talán közülük is kiemelkedik a washingtoni Josh Willingham, aki mindjárt 8 RBI-t gereblyézett össze két ütésből.

Willingham először az 5. inningben (2-2-es állásnál) ütött négy pontot érő home runt, majd egy játékrésszel később szint pont ugyanoda kente ki a Milwaukee második dobójának labdáját. Ezzel a majors történetének 13. játékosa lett, aki egy meccsen két grand slamet ütött. Az utolsó hasonló kunszt a cardinalsos Fernando Tatis nevéhez fűződik, aki mindjárt rekordot is állított fel, mert ő egy inningen belül csapta a két grand slamet (óriási napja lehetett az ellenfél dobójának).

Tatis azóta a NY Mets játékosa lett, és nem is adja sokkal alább itt sem, hétfőn például ő is hősies erőfeszítésekkel juttatta győzelemhez csapatát. A Mets a 8. inningben 3-3-as döntetlenre állt a Colorado ellen, amikor a becserélt Tatis a left-centerre zúdított egy dobást full base-nél, így ő is grand slam-tulajdonos lett. Ez volt neki idén a második, összesen öt homert csapott.

Annyiból Alfonso Soriano a nap grand slam-hőse, hogy az ő négy pontot hozó ütése a negyedik hosszabbításban született. A Chicago Cubs 1-1-re állt a Houstonnal, amikor a 13. inningben Soriano (aki előtte 5/0-t produkált a boxból) a világ végére ütötte Chris Sampson dobását. A négy pont még sok is volt a győzelemhez, egy is bőven elég volt, de Soriano biztosan nem bánja, hogy így alakult.

Rovatok