Index Vakbarát Hírportál

A nézők úgy viselkednek itt, mint a majmok

2010. október 10., vasárnap 16:24 | aznap frissítve

Kizárták a 100 méteres női gátfutás győztesét és az egyik úszóelődöntő résztvevőjét, mert kiugrottak a rajtnál. Állítják, a szurkolók állandó hangoskodása miatt hibáztak, egy társuk be is szólt a neveletlen drukkerek miatt.

"Teljes szégyen, egy srác a lelátón kiabál, kiabál, csak kiabál. Az ilyet el kéne távolítani. Elfogadhatatlan, hogy ennyire profi eseményen úgy viselkednek emberek, mint a majmok. Az ilyen nem érdemli meg, hogy itt legyen" - fakadt ki a problémásan indult Nemzetközösségi Játékok 50 méteres gyorsúszásának elődöntője után Roland Schoeman, aki a drukker miatt ugrott ki a rajtnál.

Két társa, Simon Burnett és Ashley Callus is korán esett vízbe, utóbbit kizárták, mert ő ugrott ki elsőként, a többiek újra indulhattak.

Az atlétikai versenyeken ugyanez a helyzet, csütörtökön az ausztrál Sally Pearson rajtolt rosszul, megengedték neki, hogy folytassa, a második startot már nem rontotta el, és megnyerte az aranyat. Nem sokkal később mégis kizárták szabálytalansága miatt.

Újdelhiben folyamatosan gondok vannak: ötven sportoló gyomorfertőzést kapott, vadállatokat találtak a szálláson és a helyszíneken, az egyik indiai főszervező az 1997-ben elhunyt Lady Dianát is a díszvendégek közé sorolta beszédében.

Rovatok