Index Vakbarát Hírportál

Elődöntőznek a magyar asztalitenisz-válogatottak

2011. március 28., hétfő 12:11

Kedden a magyar női válogatott Németországban a Premier, míg a férfi csapat Budapesten a lengyelek ellen a II., úgynevezett challenge divízió elődöntőjének első mérkőzését vívja meg az asztalitenisz Európai Nemzetek Ligájában.

A csoportkörben a románok mögött kvartettje második helyén végzett női csapat alaposan megfiatalítva utazik el Aalenbe, ahol kedden 17 órakor kezdi majd mérkőzését. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Téglás Péter ezúttal Tóth Krisztina, Póta Georgina és Lovas Petra helyett Ambrus Krisztinával, Madarász Dórával és Nagyváradi Mercédesszel áll ki a meccsre.

Harczi Zsolt férfi együttese az utolsó csoportkörben elért bravúros franciaországi sikerrel vívta ki a challenge divízió elődöntős helyét. A válogatottban ezúttal Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám és Zwickl Dániel kapott helyet, s veszi fel a küzdelmet az A csoport első helyét Spanyolország, Olaszország és Belgium előtt megkaparintó lengyelekkel. A találkozó 16 órakor kezdődik az Ormai Csarnokban. A visszavágókra április 19-én kerül sor.

Európai Nemzetek Ligája

Nők, premier divízió, elődöntő, 1. mérkőzés: Németország-Magyarország, Aalen 17:00

Férfiak, challenge divízió, elődöntő, 1. mérkőzés: Magyarország-Lengyelország, Ormai Csarnok, Marczibányi tér 16:00.

Rovatok