Index Vakbarát Hírportál

Így kerül Terryre a ku-klux-klanos csuklya

2012. január 9., hétfő 15:01 | aznap frissítve

Az NMA nevezetű tajvani médiacég nem először kápráztatja el a nagyközönséget ötletes animációs videókkal, ezúttal a rasszizmusról faragtak tanmesét. Ezen belül is a közelmúlt angliai eseményeire összpontosítottak. A videóból kiderül, hogy a rasszizmus a futballban is nagy probléma, és hogy Suárezt valójában azért tiltották el nyolc meccsre, mert vizeletet köpött Evra arcába.

Hogy ne maradjunk ki semmiből, érdemes szép sorjában végigvenni az egy perc, tizenöt másodperces kisfilm legfontosabb jeleneteit.

Szinte rögtön az elején Suárez és a MU-s Evra futnak egymás mellett, a liverpooli odamond valami csúnyát ellenfelének. Ezt a készitők valamiért sárga folyadékkal oldották meg, így olyan, mint ha az uruguayi vizeletet okádna (valójában abból lett a balhé, hogy állítólag azt mondta: "négerekkel nem beszélek").

Közvetlenül ezután John Terryt kapják el a rendőrök, aki a QPR-os Anton Ferdinandra tett korábban rasszista megjegyzést. Bár Terry tárgyalása csak februárban lesz, nem mondhatni, hogy a készítők megelőlegezték neki a bizalmat: pár képsorral később már a Ku-Klux-Klan csuklyájában ábrázolják.

A csúcsjelenet 0:50-nél látható, amikor a FIFA (egy bölcs öregúr személyében) megpróbálja kibékíteni Suárezt és Evrát, de azok összefogva, jól pofánvágják. A rasszizmus elpusztítására tett mozdulatsor sem semmi: az Henryt "néger szarozó" Aragonest és a Marcelót lemajmozó Busquetst ábrázoló labdákat rúgnak bele egy hatalmas vécébe, ami a kezdőkörben áll. Kár lenne kihagyni.

Rovatok